fbpx

Namesto da bi varovali Camerona, kralja in Bidna, raje kadili travo in snifali kokain

Foto: epa

Na konferenci Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu je policija odkrila 12 vojakov, zadolženih za varovanje visokih uradnikov, ki so uživali mamila. Vsi so bili pozitivni na testu uživanja marihuane, 5 pa jih je snifalo tudi kokain. 

Dvanajst švicarskih vojakov, ki so bili v Davosu zadolženi za varovanje visokih uradnikov na Svetovnem gospodarskem forumu, so poslali domov. Vsi izmed njih so padli na testiranju za droge, vsi so imeli v sistemu sledi marihuane, pet pa jih je uživalo še kokain.

Sicer je konferenco v Davosu varovalo okoli 4500 vojakov, izločenih 12 pa so na kontrolo odpeljali po tem, ko jih je prijavil nekdo v njihovi enoti. Policisti so skupaj s psi preiskali njihove spalnice in našli več kot 3 grame kokaina.

Proti vojakom bodo sprožene ovadbe. Tisti, ki so uživali zgolj marihuano, bodo svojo službo lahko obdržali, a brez sankcij seveda ne bo šlo, poroča hrvaški Index.

Dogodka v Davosu se je sicer udeležila najmočnejša ameriška delegacija vse od leta 1974 na čelu s podpredsednikom Joeom Bidnom, med svetovnimi voditelji pa so prišli še britanski premier David Cameron, njegov francoski kolega Manuel Valls in nizozemski kralj Willem-Alexander. Nemško kanclerko Angelo Merkel je nadomeščal predsednik Joachim Gauck.

M. G.