fbpx

Škandal v Srbiji: LGTB-aktivisti ponujali 500 evrov družinam z otroki, da pridejo na Parado ponosa!

Foto: epa

Aktiviste LGBT že leta muči pomanjkanje državljanov na njihovih paradah. Odločili so se, da pomanjkanje priljubljenosti pridobijo oziroma kupijo z denarjem. Plačali naj bi namreč kar po 500 evrov vsakemu, ki pride s soprogo ali soprogom ter z otroki na sporno parado.

Letošnjo Parado ponosa je zaznamovala vrsta incidentov, aretacij in obtožb, da širijo versko sovraštvo do krščanske skupnosti, zdaj pa je v javnost prišlo celo, da so ponujali denar za udeležbo na shodih. LGBT-pohod v Beogradu že leta muči skromen obisk oziroma pomanjkanje zanimanja državljanov za tovrstne dogodke.

Dr. Jovana Stojković, predsednica gibanja “Živim za Srbijo”, je povedala, da je prejela informacije, da so bili ekonomsko prikrajšani državljani podkupljeni za sodelovanje na gejevski paradi. Slišala sem od prijatelja, za katerega vem, da ne laže, da naj bi družinam dajali po 500 evrov, da pridejo na parado,” je tudi sporočila preko družbenih omrežij. 

Foto: epa

Kot pojasnjuje, se LGBT-aktivisti zavedajo odsotnosti družin z otroki na svojih shodih, zato so se odločili nadoknaditi pomanjkanje priljubljenosti in obiska kar z denarjem. Člani gejevskega gibanja so po besedah ​​dr. Stojkovićeve ponujali denar in tudi objavljali fotografije otrok, ki nosijo simbol gibanja LGBT .

Foto: epa

Versko sovraštvo, aretacije in nasilje na shodu
LGBT-aktivist Nikola Jovičić Sas je prišel na Parado ponosa v Beogradu in nosil ikono Device Marije z mavrico z zastave LGBT, čeprav krščanstvo obravnava homoseksualnost izrecno kot greh.
Nikola naj bi storil kaznivo dejanje iz prvega odstavka 317. člena v povezavi z drugim odstavkom Kazenskega zakonika Republike Srbije, ki se glasi: “Kdor med ljudmi ali etničnimi skupnostmi, ki živijo v Srbiji, spodbuja nacionalno, rasno ali versko sovraštvo ali nestrpnost, se kaznuje z zaporom za čas med petimi in šestimi leti.” Zbrala se je tudi skupina protestnikov, ki je več ur blokirala središče mesta, s čimer so poskušali preprečiti gejevski pohod. 

Eva Poljanc