fbpx

Škandalozno! Borec ISIS je bil ranjen v boju, švedska vlada pa ga je zdravstveno oskrbela!

Terorist ISIS (vir: twitter)

Ta novica spada v kategorijo “Ali je to res?”. Borec Islamske države se je bojeval na bojnih poljih Sirije in se poškodoval. Na pomoč mu je priskočila švedska država in ga zdravstveno usposobila za nadaljnje boje v Siriji, kamor se je borec ISIS vrnil. Nezaslišani dogodek se je zgodil v letu 2014.

Velikodušnost švedske vlade do ilegalnih migrantov in borcev ISIS ne pozna meja. Tokrat je švedska vlada škandalozno dovolila zdravstveno oskrbo borcu Islamske države, ki se je boril v Siriji in bil v boju ranjen. Khaled Shahadeh se je po velikodušni pomoči švedske države vrnil nazaj na vojna bojišča Sirije.

Po poročanju portala Voice of Europe je Khaled Shahadeh bivši prebivalec švedskega mesta Gotheborg. Škandalozni dogodek se je zgodil v letu 2014, ko je bil ranjen v boju. Ob vrnitvi na Švedsko so ga nemudoma zaslišali švedski varnostni organi. Ker po švedski zakonodaji ni naredil nobenega prekrška, so ga spustili v državo. Shahadeh se je vrnil na sirska bojišča v letu 2015.

Foto: Twitter

Švedska ima največ džihadistov na število prebivalcev v Evropi, ki se pridružijo terorističnim skupinam
Ob vrnitvi v Sirijo je bila njegova glavna naloga izvajati množične eksekucije nad zaporniki, ki so jih zajeli borci Islamske države. Njegovo bojevanje je trajalo do leta 2019, ko je pobegnil in končal v rokah kurdskih upornikov. A kot zatrjuje Shahadeh, je še enkrat izkoristil naivnost švedske vlade. “Če nam Švedska želi pomagati, naj nam pomaga. Mi smo zelo hvaležni, da nam švedska vlada pomaga priti od tod,” zatrjuje bivši borec Islamske države. Švedska pa je tudi lastnica nehvaležnega rekorda, saj ima največ džihadistov na število prebivalcev, ki potujejo na Bližnji vzhod in se pridružijo terorističnim skupinam. Še en dokaz, da multikulturnost ne deluje, kar s pridom izkoriščajo različne teroristične organizacije, kot je ISIS.

Luka Perš