fbpx

Skoraj polovica volivcev Sandersa bi novembra raje glasovala za Trumpa kot za Clintonovo

Foto: epa

Donald Trump si je z umikom vseh ostalih republikanskih kandidatov praktično že zagotovil republikansko nominacijo, medtem ko se demokrata Bernie Sanders in Hillary Clinton še vedno borita za demokratsko nominacijo. Veliko bolje kaže Clintonovi, ki bo poleg Trumpa tako najverjetneje postala druga kandidatka za predsednico. A njena zmaga ni tako samoumevna. 

Še več, podpore ji ne obljubljajo niti vsi demokrati. V Zahodni Virginiji, kjer so pred dnevi potekale primarne volitve, je slavil Bernie Sanders. A v kolikor ta nominacije ne bi dobil, bi kar 44 odstotkov njegovih podpornikov raje podprlo Donalda Trumpa kot Hillary Clinton, poroča ameriška televizija CBS.

V Zahodni Virginiji so na primarnih volitvah demokratov lahko glasovali tudi neopredeljeni volivci, od katerih jih več kot polovica tam pa podpira Donalda Trumpa. Bitka za predsednika tako še zdaleč ni odločena in prav lahko se zgodi, da bo najslavnejši slovenski zet v Beli hiši zasedel svoj stolček.

Hillary Clinton z vedno manjšo podporo proti Trumpu
Možnosti, da Bernie Sanders osvoji demokratsko nominacijo za kandidaturo, so namreč zelo majhne, Trump pa bo Clintonovi predstavljal resno konkurenco. Čeprav so javnomnenjske ankete še pred pol leta kazale, da bo ne glede na izide primarnih volitev predsednik ZDA prihajal iz vrst demokratov, pa zadnje raziskave kažejo, da ima Trump med neopredeljenimi volivci in volivci demokratov precej večjo podporo, kot je sprva kazalo.

M. G.