fbpx

Škotski muzej imenoval politično komisarko, ki namerava odpraviti “institucionalni rasizem” – zgodovino z Darwinom vred!

Foto: epa

Muzej na Škotskem je imenoval politično komisarko, ki namerava odpraviti “institucionalni rasizem” njihovih muzejskih zbirk. Priče smo vsiljevanju politične korektnosti v vse pore družbe. Med žrtvami levičarskih blaznežev sta tudi David Hume in Charles Darwin.

Politično korektna blaznost, ki jo v zahodnih državah vsiljuje levo liberalna kabala, se pospešeno širi v vse pore družbe. Najnovejši primer je najstarejši javni škotski muzej, v katerem so ustanovili posebno delovno mesto “kuratorja za nelagodje”. Uprava muzeja, ki je bil ustanovljen v okviru Univerze v Glasgowu leta 1807, je sporočila, da je njihov muzej “predolgo ždel v lagodnem sistemu bele večvrednosti”, zato nameravajo to odpraviti. Zaradi tega so ustvarili delovno mesto posebnega kuratorja, ki bo takšno stanje reformiral.

Po domače povedano, uvedli so delovno mesto političnega komisarja, ki bo bedel nad idejno-politično primernostjo drugih kuratorjev in muzejske zbirke same.

Revizija preteklosti
Na mesto politične komisarke je bila imenovana Zandra Yeaman, ki je napovedala, da namerava s svojimi intervencijami “potegniti muzej iz njegove lagodne zone (institucionalnega rasizma)”. Zaradi tega bo pregledala vse obstoječe razstave in presodila, katera si zasluži obstati in katere ne, saj je “institucionalni (beli) rasizem postavil tudi kulturne norme”, ki po njenem služijo povzdigovanju bele supremacije, Zatorej namerava del muzejskih zbirk postaviti v “pravilen”, politično korekten kontekst, druge pa preprosto odpraviti. Iz njenih izvajanj je mogoče razbrati, da njene ambicije segajo precej dlje od “revizije” škotske preteklosti. Ta po njenem tako ali tako slavi ljudi, ki so izražali rasistično ideologijo, zato sledi prekvašenje celotne škotske družbe v duhu politično korektne blaznosti, ki jo zahodni civilizaciji vsiljuje levo liberalna kabala. Yeamanova je to svojo zavzetost dokazala že preteklo leto, ko je bila med najbolj glasnimi »aktivisti«, ki so zahtevali popolno spremembo škotskega šolskega kurikula v skladu s politično korektno ideologijo, katere cilj je uničenje zahodne zgodovinske in kulturne dediščine.

Čistka znanosti in kulture
Sicer pa Yeamanova ni edini politični korektni levičarski obsedenec na Britanskem otočju. V zadnjem letu njej podobni blazneži delujejo nadure in pritiskajo na vse mogoče institucije, njihovi upravniki pa se strahopetno uklanjajo pritisku politikantske drhali, servilnih medijev in “internetnih bojevnikov”. Edinburška univerza je napovedala “temeljito revizijo” vseh častnih poimenovanj stavb in spominskih znamenj dobrotnikom univerze. Ljudi, ki so s svojimi donacijami pripomogli, da se je univerza razvijala in sploh ostala, bodo zdaj izbrisali iz zgodovine, če so morda za svojega življenja storili kaj, kar ni v skladu s politično korektno agendo enaindvajsetega stoletja. In ne le donatorjev, pod “drobnogledom” so tudi znanstveniki in učenjaki. Tako je kot žrtev politične korektnosti že padel največji škotski filozof David Hume, ker nekateri njegovi pogledi (iz 18. stoletja!!!) niso kompatibilni s pogledi politično korektnih obsedencev tri stoletja kasneje. Politično korektna drhal pa že zahteva javno obsodbo Charlesa Darwina, ker naj bi bili nekateri njegovi pogledi “problematični” in/ali “žaljivi”.

Britanski raziskovalec Charles Darwin. (Foto: epa)

Bogdan Sajovic