fbpx

Skrajna teroristična skupina, ki si prizadeva za uveljavitev šeriatskega prava, z molitvijo protestirala pred danskim parlamentom! Domoljubi so se jim uprli!

Foto: Twitter

Na Danskem je v petek skrajno islamistična in teroristična skupina Hizb ut-Tahrir sredi Kopenhagna opravljala masovno molitev. Nedaleč stran je imela protiprotest protimigrantska stranka Stroga smer, kateri so pekli slanino na “koranski način”.
Voice of Europe poroča, da je v petek v prestolnici Danske prišlo do nenavadnega dogodka. Javnemu verskemu obredu islamske skupine Hizb ut-Tahrir, ki si prizadeva za uveljavitev šeriatskega prava na Danskem, so sledili protiprotesti domoljubne stranke Stroga smer.
Danska se je začela prebujati, kar so islamski skrajneži želeli označiti za rasizem
Hizb ut-Tahrir je skrajna islamistična organizacija, prepovedana v številnih državah. V Rusiji ima status teroristične organizacije, v Nemčiji so jo razglasili za nezakonito, ker zagovarja izrazito antisemitistično agendo. Prav tako je prepovedana na Kitajskem, Turčiji, Egiptu in celo nekaterih arabskih državah.
Njihova skrajna skupina se celo pojavlja v povezavi s teorističnimi napadi v Stockholmu leta 2017, ko je skrajnež Rahmat Akilov s tovornjakom zapeljal v skupino ljudi in jih ubil 5, 15 pa ranil.
Islamsko molitev so imeli kar pred parlamentom, saj menijo, da Danska postaja vse bolj sovražna država. Toda ob njihovi manifestaciji je v bližini sočasno potekal protiprotest protimigrantske stranke Stroga smer. Njihov predsednik Rasmus Paludan je shod komentiral z besedami, da je “Hizb ut-Tahrir nedemokratična organizacija, ki stremi k dominanci.” V znak protesta je zažgal tudi islamsko sveto knjigo koran. Do stikov ali konfliktov med skupina ni prišlo, saj so bili oboji na varni distanci.
C. Š.