fbpx

Skrajni islamisti v Iraku sprožili bombi in ubili 18 ljudi

Foto: epa

V samomorilskih napadih na dveh bagdadskih tržnicah je bilo danes ubitih 18 ljudi. Prvi napad se je zgodil ob vhodu na glavno bagdadsko zelenjavno tržnico, kjer je eksplodiral avtomobil bomba, drugi pa, ko je napadalec sprožil eksploziv na tržnici na vzhodu Bagdada.

Samomorilski napadalec v prvem napadu je s seboj v smrt vzel najmanj 12 ljudi, 39 je ranjenih. Z iraškega notranjega ministrstva so sporočili, da je vojak na vhodu na tržnico Džamila streljal na voznika, ko je opazil sumljivo vozilo, a je terorist uspel razstreliti vozilo. Vojak je bil v napadu ranjen, poleg njega pa so v bolnišnice prepeljali več kot 30 poškodovanih.

V drugem napadu na tržnici na območju Baladijata je bilo ubitih šest ljudi, ranjenih je 16, so sporočile oblasti. Odgovornost za prvi napad je prevzela skrajna skupina Islamska država. V spletni izjavi je ob uporabi psevdonima sporočila, da je bil napadalec Iračan ter da so bili tarča napada člani iraške šiitske muslimanske večine, ki imajo džihadiste za heretike.

M. P., STA