fbpx

Skrajni levičar članom nemške Levice pošiljal grožnje s smrtjo, krivdo zanje pa želel obesiti desnici!

Slika je simbolična (foto: EPA, Pixabay)

V Nemčiji so zaradi groženj s smrtjo politikom stranke Levica (Die Linke), v Landau aretirali skrajnega levičarja, ki je želel krivdo za grožnjo naprtiti desnici.

Tožilstvo iz nemškega mesta Koblenz je sporočilo, da je policija aretirala osumljenca, ki je grozil s smrtjo skrajno levi Levici. Po preiskavi njegovega doma, je priznal zločin, po poročanju časopisa Die Welt naj bi šlo za nekdanjega člana že omenjene stranke. poroča Voice of Europe.

Blagajnik podružnice Die Linke v Landau, Daniel Emmerich, je 6. junija prejel pismo, ki je bilo naslovljeno nanj in njegove kolege v stranki: Tobiasa Schreinerja, Bastiana Stocka in Jonasa  Wadlerja. V kuverti so bili štirje naboji in priložen zapis: “Želimo si teroristične antifašiste,” ki ga je Die Linke objavil kot grožnjo desničarskih teroristov. Eden izmed njihovih mestnih svetnikov v Landau pa je pismo označil kot “nastajajoči desničarski teror.”

Policija je osumljenca izsledila, ta pa je preiskovalcem povedal, da ni nikomur želel škodovati. “Zgolj” želel si je, da bi Levica pridobila na prepoznavnosti. Navdih je dobil pri incidentu skrajnežev Antife v Stuttgartu, ko je eden izmed njihovih privržencev napadel člana sindikata, ki se je udeležili protesta proti karanteni, o čemer so poročali na Voice of Europe. Takrat je desnica tudi obdolžila Die Linke, da sodeluje z antifašistično organizacijo Antife.

Sara Kovač