fbpx

Skupina 30 migrantov v nakupovalnem centru lovila in fotografirala tri mladoletnice

Foto: epa

Po bazenih, silvestrovanjih in železniških postajah migranti v Nemčiji sedaj nadlegujejo najstnice še v trgovskih centrih. Skupina okoli 30 migrantov je v nemškem mestu Kiel v enem izmed nakupovalnih centrov nadlegovala in lovila 3 mladoletnice. Migranti, večinoma prosilci za azil iz Afganistana, so dekleta tudi fotografirali in snemali. 

Skupina 20 do 30 migrantov je v nakupovalnem centru v Kielu v Nemčiji nadlegovala tri mladoletna dekleta, stara od 15 do 17 let. Zasledovali so jih, fotografirali in snemali. Vse skupaj sta začela dva azilanta iz Afganistana.

Fotografirala, potem pa slike še delila 
Dva osumljenca, stara 19 in 26 let, sta zasledovala tri dekleta na poti z glavne železniške postaje v nakupovalni center. Pri tem sta jih fotografirala in snemala, fotografije pa delila z drugimi migranti, tako da se je nabirala vedno večja gruča ljudi, ki je sledila dekletom. Zasledovali so jih ves čas njihovega obiska v nakupovalnem centru, na koncu se je zbrala že skupina okoli 30 moških, ki so dekleta slikali, se o njih pogovarjali ter jih nadlegovali.

Upirali so se aretaciji, nekaj policistov ranjenih
Dve dekleti sta pred moškimi pobegnili, a sta se nato vrnili po prijateljico, ki je ostala v nakupovalnem centru. Ko sta prišli nazaj, so moški začeli vse tri ogovarjati, jih nadlegovati ter se jih dotikati. Varnostniki so zato poklicali policijo. Oba Afganistanca sta bila aretirana, aretirali pa so še dva druga moška. Pri tem so se vsi štirje upirali aretaciji in poškodovali nekaj policistov. Grozili so jim, jih žalili in napadali. Vsi aretirani so že na prostosti, poroča Deutsche Welle.

Deželni minister za notranje zadeve Stefan Studt se je na napad odzval in izrazil svoje sočutje z dekleti. Dejal je, da je to neverjeten incident in da verjame, da bodo dekleta potrebovala nekaj časa, da prebolijo dogodek.

Nemški parlament pa je že izglasoval nova merila za tujce, ki zagrešijo kriminalna dejanja v Nemčiji.

M. G.