fbpx

Skupina severnoafriških migrantov povsem izmaličila obraz nemškega dekleta

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Iz Nemčije prihaja šokantna vest, da je skupina severnoafriških migrantov brutalno napadla in pretepla 35-letno žensko. Zaradi nedelovanja varnostnih kamer in pomanjkanja prič bo dokazovanje na sodišču izjemno težko.

Do napada je prišlo na kraju med restavracijami in trgovinami poleg železniške postaje v Hanovru, napadena žrtev pa je tako kričala, da so napadalci k sreči odnehali. Kljub temu je dobila hude poškodbe glave.

Nemški Bild poroča, da so bili napadalci severnoafriški migranti, celotno dogajanje pa ni bilo pod nadzorom varnostnih kamer, ki so bile takrat v okvari.

Število žrtev napadov strmo narašča
Napadalci so žrtvi Katharini F. pustili zelo hude poškodbe, saj ima krvavo in oteklo oko, počeno kožo na čelu in razbite ustnice. Prav tako so ji povsem raztrgali oblačila.

35-letnica je bila na večer napada zunaj s svojimi prijatelji, ko se je vračala domov, pa so jo obkrožili trije moški iz severne Afrike. Ker je bila pod vplivom alkohola, napadalcev ni prepoznala, prav tako se ni mogla braniti, saj je bila sama.

Začelo se je z udarcem v obraz, nato so jo porinili, da je padla. Poskušali so ji sleči pulover, ker pa je začela kričati, so napadalci pobegnili. Katharino so našli ležečo na tleh, z modricami in spolno napadeno. 

Kriminalci zaščiteni zaradi pomanjkanja dokazov
Policija je aretirala dva napadalca, eden je dejanje priznal, vendar je dejal, da se je z žrtvijo le šalil in je to tudi hotela. Njen odvetnik pa je potrdil, da je težko dokazati tovrstno nasilje in konkreten napad, saj nihče izmed prič ne more z gotovostjo potrditi identitete prestopnikov. Kritičen je bil tudi zaradi nedelovanja varnostnih kamer, s katerimi bi si lahko pomagali pri identifikaciji napadalcev.

M. P.