fbpx

Skupina zamaskiranih neznancev v Stockholmu napadla policijo

Foto: EPA. Slika je simbolična.

Švedska državna televizija SVT poroča, da je v petek zvečer skupina 30 zamaskiranih oseb napadla policijsko patruljo v stockholmskem predmestju Rinkeby, ki je sicer preplavljena z ekonomskimi migranti. Tri nasilneže je policija pridržala zaradi izgredov in nasilja nad javnim uslužbencem, potem ko so bili njeni pripadniki okoli 23. ure tarča neznancev sumljivega porekla. Policisti so zgolj opravljali svoje delo, saj so izvajali redni identifikacijski nadzor, ko jih je napadlo večje število oseb in skušalo z njimi obračunati s palicami in pestmi. Neznanci so v može postave metali tudi palice in kamenje.

“Nastala je prava zmeda, zato je nemogoče oceniti, koliko ljudi je bilo udeleženih v pretepu,” je v izjavi za javnost povedala tiskovna predstavnica policije Eva Nilsson. Trije policisti so bili v napadu poškodovani in so bili primorani poiskati zdravniško pomoč. Po besedah Nilssonove k sreči nihče ni utrpel resnejših poškodb, policisti so jo odnesli z le nekaj manjšimi ranami in praskami.

Švedska policija je napad vzela zelo resno, saj so bili njeni uslužbenci napadeni v času dela, trije aretirani napadalci pa bodo zaslišani, preden bodo zoper njih vložili obtožnico. Nasilneži se bodo morali na sodišču zagovarjati zaradi napada na javnega uslužbenca, povzročanja nemira in nasilnega upiranja aretaciji.

Čeprav švedska policija imen storilcev še ni razkrila, v javnosti krožijo govorice, da so storilci v resnici ekonomski migranti.

T. F.