fbpx

Skupinska posilstva in spolni napadi na Švedskem so v domeni tujcev

Foto: iStock

Nedavno poročilo je razkrilo, da je 85 odstotkov napadalcev na Švedskem, ki so vpleteni v skupinska posilstva in spolne napade, tujega izvora. 

Tovrstne informacije so dostopne na švedski spletni strani “Gang Rape Sweden”, kjer si je mogoče ogledati podatke o različnih primerih skupinskih posilstev, ki so se v državi dogodili v letih 20112015. Stran navaja imena različnih posiljevalcev in njihov izvor, če je ta znan.

V spolne napade na mladoletnike vpleteni le migranti
Med leti 2011 in 2015 je bilo 125 posameznikov obtoženih in obsojenih zaradi sodelovanja v skupinskih spolnih napadih. Večina (41) prihaja iz neznanih držav izven Švedske, 23 iz Afganistana in 20 iz Švedske. Skupno število tujcev tako znaša 105 oseb oziroma 85 odstotkov. V 13 primerih skupinskih posilstev so napadalci obtoženi spolnih odnosov z mladoletnimi otroki, pri čemer je potrebno dodati, da pri nadlegovanju mladoletnikov nihče izmed osumljencev za očitana dejanja ni Šved. Najdaljša zaporna kazen za posilstvo je bila izrečena v primeru Bardiye Coen Pajouhija, ki prihaja iz neznane države in je bil za posilstvo obsojen na devet let zaporne kazni.

Foto: Istock

Med posiljevalci tudi mladoletniki
Med tistimi, obsojenimi za posilstvo otroka, je bilo tudi nekaj mladoletnih napadalcev, kar sovpada s prejšnjimi poročili o posilstvu dečkov in deklic v ali izven namestitvenih kapacitet za azilante. V enem izmed napadov je skupina fantov iz Afganistana mladega fanta zvlekla v gozdnat predel v kraju Uppsala, kjer so ga pretepli in posilili, sprevrženo dejanje pa celo posneli z mobilnim telefonom. Migranti, ki so fanta, starega manj kot 15 let posilili, so bili za posilstvo sicer obsojeni, a v državo izvora ne bodo izgnani, ker naj bi bil Afganistan država, ki je za vrnitev prenevarna.

Statistični podatki so po poročanju Breitbarta razkrili, da je samo 30 odstotkov tistih, ki so obsojeni zaradi posilstva, obsojenih tudi na izgon. Švedska vlada zavrača objavljanje statistike, ki vključuje podatek o državi izvora. Eden izmed policistov Peter Springare, ki je imel sprenevedanja dovolj, je februarja letos izdal, da skoraj vso kriminalno dejavnost na Švedskem zagrešijo tujci in migranti.

N. Ž.