fbpx

Slavnega ameriškega igralca obtožili spolnega napada na več kot 40 žensk

Foto: epa

Slavnega ameriškega igralca Billa Cosbya so obtožili kaznivega dejanja nespodobnega spolnega napada, so sporočili z ameriškega okrožnega tožilstva v Pennsylvaniji.  

Več kot 40 žensk je Cosbya javno obtožilo spolnih napadov, ki naj bi jih izvajal več kot štiri desetletja. Večina je potrdila, da jih je najprej drogiral in nato spolno zlorabil. Bill Cosby je takrat vse obtožbe zanikal, poroča CNN.

Cosby vlagal tožbe zaradi obrekovanja
Zaradi pojasnjevanja spolnih zlorab javnosti je Cosby proti njim zaradi obrekovanja sprožil sedem tožb, saj so po njegovem mnenju tako škodile njegovemu ugledu, da so umaknili predvajanje nove družinske komedije, ki so jo snemali na televiziji NBC.

Drogiral me je in posilil
Med toženimi je tudi nekdanji supermodel Beverly Johnson, ki je Cosbya pred letom dni obtožila spolnega nadlegovanja, ki se je zgodilo sredi 80-ih let prejšnjega stoletja. Cosby naj bi jo zadrogiral in poskušal posiliti na njenem domu v New Yorku.

Johnsonova se po Cosbyjevem mnenju poslužuje neresničnih obtožb o spolnem napadu zaradi njene usihajoče kariere in slabe prodaje njenih spominov.

Cosby: Vse je laž
Tožba se nanaša na obrekovanje in ustvarjanje naklepne čustvene stiske, v njej pa tudi piše, da “Cosby in Johnsonova nikoli nista skupaj preživela skupnega časa, niti je ni nikoli omamil. Vse je laž.

Johnsonova: Storilci ustrahujejo žrtve
Zavedam se izjav in namer Billa Cosbya,” je dejala Johnsonova. “V primerih posilstev in zlorab storilci teh dejanj naredijo vse, kar je v njihovi moči, da bi ustrahovali in slabili žrtve. S tem jih želijo prisiliti, da bi ustavili boj proti njim.” Javnost je še zaprosila za podporo vsem žrtvam, ki so bile izpostavljene spolnemu nasilju.

M. P.