Slavni nizozemski komik se ne upa šaliti na račun muslimanov: “Ne želim tvegati življenja!”

Nizozemski komik priznava, da se danes raje šali na račun krščanske vere, kot pa islama. Foto: EPA.

Slavni nizozemski komik Youp van Hek je v nedavnem intervjuju za popularni nizozemski magazin Nieuewe Revu izjavil, da je izjemno previden pri svojem delu, ko se šali na račun muslimanov, precej bolj kot takrat, kadar si sposodi pripadnike drugih svetovnih ver. Čeprav se zbadanju na račun islama še ni čisto odpovedal, je v zadnjih letih svoje delo bolj osredotočil na norčevanje iz drugih svetovnih religij, kot sta krščanstvo in judovska vera. Zakaj ne upa več z radikalnimi šalami nad muslimane, ni skrivnost – boji se, da bi ga umorili, kot se je zgodilo slavnemu nizozemskemu filmskemu režiserju Theu van Goghu.

“Še vedno se šalim na račun muslimanov, toda vse ima svojo mejo. Ne gre se za to, da bi se bal, ali pa da tega ne bi želel, saj je moje delo zelo pomembno, ampak z radikalnimi šalami na račun islama bi tvegal svoje življenje,” je v nedavnem intervjuju za omenjeni magazin priznal Youp van Hek. Sicer dodaja, da so šale na račun vere še vedno možne, a niso več tako predrzne kot pred leti. So pa zato tudi manj smešne, kar pa zagotovo vpliva na njegovo delo.

Van Hek dodaja, da je leta 2004 napovedal umor slavnega nizozemskega režiserja Thea van Gogha, ki ga je zaradi norčevanja iz islama umoril islamski skrajnež. “Povedal sem svojemu menedžerju, da bo njegovo delo doživelo maščevanje. Nasprotnik je enostavno preveč nevaren,” je še povedal v intervjuju.

L. S.

 • FRANC3

  Ta pa je ”demokrat”. Enim se boji povedat svoje (muslimani), medtem, ko se iz drugih (kristjani, Judje) mirno dela norce. DVOLIČNEŽ.
  Utihnil bo, ko mu bo kristjan ali Jud razbil gobec.

 • Dragan Krstič

  Divji svinji srečata volka v gmajni in ta ju pzdravi s salam alejkum. Prva svinja pravi drugi hvala bogu, ta je musliman.

 • Nata

  Veliko si privoščijo v imenu svoje vere !! Vere ??
  http://radio.ognjisce.si/sl/208/svet/28525/

 • Van Der Waals

  MUSLIMANI SO CIGANI!!! VIC

 • Slovenec 33

  Logično, da se ne dela norca iz živali, to ne bi bilo fer do živali.

 • cosmosjasnovidec

  Naj si jih natlači v svojo pedrovsko rit prekleti kreten izdajalski.
  Dal bi mu jaz norčevanja iz drugih ver,ko bi mu razbil ta njegov tumpasti rilec.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • xtc

  Torej poniževanje Judopv,Krščanov in drugih ne muslimanov je pa dovoljeno?
  No v Arabijo z njim.

 • Frank Novak

  …”“Povedal sem svojemu menedžerju, da bo njegovo delo doživelo maščevanje. Nasprotnik je enostavno preveč nevaren,” je še povedal v intervjuju.”…
  JE TO VZROK DA TANJA FAJON NE KRITIZIRA BOGATIH ZALIVSKIH DRZAV KER LETE NISO SPREJELE SKORAJ NOBENEGA MUSLIMANSKEGA BRATA IZ SIRIJE PO VERI IN JEZIKU?

 • Jožef

  Seveda po naših koreninah lahko serje ker si še upa. ZAENKRAT

 • Franc Šink

  Aha in to je svoboda’.

 • skorpijon93

  glede na to kako so strpni, gostoljubni, multikulturni, liberalni in koliko muslimanov ima nizozemska me tovrstni strahovi komika presenečajo, navadite se , vse se vrača vse se plača !

 • Matt von Glanz

  Joj kaj bo pa Hribar, Šarec, Godler in Tof??? Se bodo sploh lahko zadržali! Da še nam ne ubijejo sistemskih šaljivcev … Vsaka šala nekaj stane. Za kakšno dobiš, za kakšno zgubiš.

 • Frank Novak

  Vrni se Josip Broz in nas odresi muslijev in levakov…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!