Home Svet Slovenka iz Bruslja: Zunaj divja kaos

Slovenka iz Bruslja: Zunaj divja kaos

51
Slovenka iz Bruslja: Zunaj divja kaos
Foto: Robert Komac Fojkar

“Slišijo se sirene, po Bruslju je povečano število vojske in policije,” nam je kaotične razmere v Bruslju opisala evropska poslanka Patricija Šulin, ki je ravno včeraj pripotovala na letališče Zaventem, kjer se je danes zgodil grozljiv bombni napad, v katerem je po zadnjih informacijah belgijskih medijev umrlo najmanj 14 ljudi, najmanj 100 pa je ranjenih.

V Bruslju živi in dela približno tisoč Slovencev, mnogo od njih pa dnevno potuje iz Slovenije proti evropski prestolnici. Prav tako veliko le-teh potuje ravno skozi letališče Zaventem, kjer se je zgodil krvav teroristični napad.

Čeprav smo na varnem, zunaj divja kaos
Evropska poslanka Patricija Šulin je ravno včeraj pripotovala na Zaventem, vendar k sreči takrat še ni bilo zaznati nič neobičajnega. “Trenutno se po mestu slišijo sirene, povečano je število vojske in policije. Tukaj v parlamentu se počutimo dokaj varne, vendar ko bomo šli domov, ne bo ravno prijetno.” Kot je dejala Šulinova, jim še ni znano, ali bodo letala vzletala ali jih bodo preusmerili na druga letališča. “Če ne bo varno odleteti domov, bo za vikend  potrebno ostati v Bruslju,” nam je dejala.

Prav tako so v parlamentarnih službah pokazali veliko skrb, saj so preverjali, ali je z osebjem vse v najlepšem redu. “Čeprav smo na varnem, so občutki zelo mešani, saj zunaj divja kaos,” je zaskrbljena Šulinova.

Številni Slovenci razmišljajo o vrnitvi v Slovenijo
Še eden uslužbenec evropskega parlamenta je bil ravno na poti v službo, ko se je na bruseljskem letališču zgodil grozljiv bombni napad. Kot nam je dejal, se v evropskem parlamentu še vedno počutijo varne, saj je za varnost dobro poskrbljeno zaradi visoke stopnje varovanja. “Številni Slovenci, ki že leta živijo in delajo v Bruslju, pa zaradi strahu resno razmišljajo o stalni vrnitvi v domovino,” nam je dejal.

Marko Puš