fbpx

Slovo od Georga H. W. Busha: Sin George imel za očeta nadvse ganljiv žalni nagovor

Žalni nagovor Georga W. Busha ob pogrebu njegovega očeta (vir: twitter)

Nekdanji predsednik George W. Bush je imel na žalni slovesnosti za pokojnega 43. ameriškega predsednika žalni govor. George H. W. Bush je umrl vsega po osmih mesecih od smrti svoje žene Barbare.

“Nekoč sem slišal, da je ideja, da človek umre mlad, kolikor se le da pozno,” je povedal George W. Bush v žalnem govoru ob očetovi smrti. Zatem je po poročanju Breitbarta začel z naštevanjem dosežkov pokojnega predsednika ZDA, ki pa niso biti tisto, kar bi si lahko predstavljali.

“Ko je bil star 85 let, je George H. W. Bush vžgal svoj čoln Fidelity in se prepustil motorjem s 300 konjskimi močmi – veselo leteč – preko Atlantika, medtem ko so ga čolni tajne službe stežka dohajali.” Pri devetdesetih je skočil s padalom in pristal na zemljišču cerkve sv. Ane pri morju v Kennebunkportu v Mainu. To je bila cerkev, kjer se je njegova mati omožila in je pogosto obiskoval mašo. Kot je pravila pokojna Barbara, naj bi si lokacijo izbral v primeru, če se padalo ne bi odprlo.

Velik in plemenit mož
“Do njegovih zadnjih dni je bilo očetovo življenje poučno. Kakor se je staral, nas je učil, kako se postarati z dostojanstvom, humorjem in prijaznostjo – in ko ga je dobri Gospod le pozval, kako oditi k Njemu s pogumom in radostjo v obljubi tistega, kar ga čaka naprej.”

George W. Bush in zadnje slovo od pokojnega očeta, 43. predsednika ZDA Georga H. W. Busha. (Vir: Twitter)

Bush je v žalnem govoru povedal tudi, da je oče imel rad dobre šale, na koncu pa ga je opisal kot “velikega in plemenitega moža” in “najboljšega očeta, ki bi ga lahko imela sin ali hči”. Žalne slovesnosti so se udeležili vsi nekdanji še živeči predsedniki, kot tudi predsednik Donald Trump. Starejšega Busha bodo danes položili v grob v Teksasu pri Predsedniški knjižnici in muzeju Georga H. W. Busha, kjer sta ravno tako že pokopani njegova žena Barbara in hčerka Robin.

Ivan Šokić