Slovo od Georga H. W. Busha: Sin George imel za očeta nadvse ganljiv žalni nagovor

Žalni nagovor Georga W. Busha ob pogrebu njegovega očeta (vir: twitter)

Nekdanji predsednik George W. Bush je imel na žalni slovesnosti za pokojnega 43. ameriškega predsednika žalni govor. George H. W. Bush je umrl vsega po osmih mesecih od smrti svoje žene Barbare.

“Nekoč sem slišal, da je ideja, da človek umre mlad, kolikor se le da pozno,” je povedal George W. Bush v žalnem govoru ob očetovi smrti. Zatem je po poročanju Breitbarta začel z naštevanjem dosežkov pokojnega predsednika ZDA, ki pa niso biti tisto, kar bi si lahko predstavljali.

“Ko je bil star 85 let, je George H. W. Bush vžgal svoj čoln Fidelity in se prepustil motorjem s 300 konjskimi močmi – veselo leteč – preko Atlantika, medtem ko so ga čolni tajne službe stežka dohajali.” Pri devetdesetih je skočil s padalom in pristal na zemljišču cerkve sv. Ane pri morju v Kennebunkportu v Mainu. To je bila cerkev, kjer se je njegova mati omožila in je pogosto obiskoval mašo. Kot je pravila pokojna Barbara, naj bi si lokacijo izbral v primeru, če se padalo ne bi odprlo.

Velik in plemenit mož
“Do njegovih zadnjih dni je bilo očetovo življenje poučno. Kakor se je staral, nas je učil, kako se postarati z dostojanstvom, humorjem in prijaznostjo – in ko ga je dobri Gospod le pozval, kako oditi k Njemu s pogumom in radostjo v obljubi tistega, kar ga čaka naprej.”

George W. Bush in zadnje slovo od pokojnega očeta, 43. predsednika ZDA Georga H. W. Busha. (Vir: Twitter)

Bush je v žalnem govoru povedal tudi, da je oče imel rad dobre šale, na koncu pa ga je opisal kot “velikega in plemenitega moža” in “najboljšega očeta, ki bi ga lahko imela sin ali hči”. Žalne slovesnosti so se udeležili vsi nekdanji še živeči predsedniki, kot tudi predsednik Donald Trump. Starejšega Busha bodo danes položili v grob v Teksasu pri Predsedniški knjižnici in muzeju Georga H. W. Busha, kjer sta ravno tako že pokopani njegova žena Barbara in hčerka Robin.

Ivan Šokić

 • FUCK COMMUNISM

  Bushi pokvarjeni! S svojo zidom servilno politiko so pobili miljone, zdaj naj bi se pa cmerili zarad tega, ker se je tastar stegnil?! Ko jih jebe!

  • Frank Novak

   Si tudi ti izven Slovenije? Nimas sumnikov namrec. Kje si?

 • Slovenc

  Veliki mali moz. Navaden politicni kriminalec. Naj gnije v peklu..

  • xtc

   Ta je šel v nebesa v pekel greste komunisti-saj veš kaj je o vas povedal Churchil?
   Da komunizem deluje le na veh straneh-v nebesih-kjer ga ne rabijo in v peklu kjer ga že imajo.

 • xtc

  Eden boljših predsednikov ZDA je pa res ,da pa zaostaja za dvema pomembnima politikoma,ki jih danes nujno rabimo Reaganom in Teacherjevo.

 • xtc

  Bushu starejšmu v velik + štejem ,da je znogiral Kučana,ki se je vsiljeval v WH,komunistu je pred nosom zaloputnil vrata Bele hiše in ga mednarodno povsem degradiral v nič.

 • Frank Novak

  Nihce ni naredil vecje skode svetu kot sin George #43. Ta morilec bi ze zdavnaj moral odgovarjati, vendar ima kot predsednik ZDA imuniteto. Lahko pobije milijon tujcev, ne sme pa kake zenske zgrabiti za rit….

  • Black_hawk

   Če res živite v Ameriki, potem si tega ne zaslužite!!!

   • Frank Novak

    Cesa si ne zasluzim?
    A vi resnicno zivite v Sloveniji ali ste samo ubogi Amerikanec ki sanja da bo nekoc morda postal Slovenski drzavljan?
    Obcutek imam da ste vi videli Slovenijo samo s prstom na zemljevidu. Imam prav?
    Vsi bi radi postali Slovenci, vendar le redkim to uspe.

 • lokec

  Ubogi W . Kako je ginjen in žalosten.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!