fbpx

Socialist Bernie Sanders kupil že tretjo počitniško hišo- tokrat ob jezeru

Bernie Sanders (foto: epa).

Po koncu predsedniške kampanje in porazu proti Hillary Clinton, si je Bernie Sanders kupil hišo ob jezeru za 600 tisoč dolarjev. Podobno kot slovenski socialisti, ki imajo počitniške hiše v Martuljku, ob reki Krki in drugih mondenih lokacijah.

Sanders je v svoji politični kampanji veliko kritiziral najbogatejši sloj prebivalcev ZDA in korporacije in obljubljal, da bo državo pripeljal bližje demokratičnemu socializmu.

Po porazu proti Clintonovi pa se je Sanders vrnil v svojo staro službo senatorja v Vermontu, nato pa si je kupil novo 600 tisoč dolarjev vredno hišo ob jezeru. Da ne gre za skromno posest pove dejstvo, da ima hiša 4 spalnice in 150 metrov obale ob jezeru Champlain.

Ameriški socialist bo novo hiško uporabljal za občasne obiske, saj ima skupno že tri nepremičnine. Nad novo pridobitvijo je navdušena tudi njegova žena Jane O’Meara Sanders, ki je večkrat prihajala sem na izlete.

Zgražanja na družbenih omrežjih
Sandersova nova pridobitev je sprožila val zgražanja na družbenih omrežjih. Številni se namreč ne morejo sprijazniti z dejstvom, da je Sanders obljubljal prerazporeditev bogastva od bogatejših k revnim, sam pa se razvaja z razkošjem in nepremičninami. Jezni Američani prav tako ne razumejo, kako kapitalizem deluje samo za njega, medtem ko za ostale to ne velja.

V Sloveniji je še več tovrstnih hipokritov
Za razliko od ZDA, ima Slovenija mnogo več “sandersov”, ki se javno razglašajo za liberalce, socialne liberalce, revolucionarje ali kaj podobnega, ki malemu človeku privoščijo socializem in bedo, medtem ko sami uživajo v razkošju, privilegijih in dragih kapitalističnih pridobitvah.

Poleg številnih vil in razkošnih stanovanj v katerih živijo slovenski komunisti od leta 1945 dalje, imajo oni in njihovi potomci tudi počitniške hiške za poletno preživljanje prostega časa. Znano je namreč, da je imel komunistični klavec Ivan Maček Matija vikend hišico ob reki Krki, občasno pa je uporabljal tudi grad Strmol, kjer se mu je pridružil Kardelj in še kdo iz partije. Med smrekami in gorskimi vršaci v Martuljku je živel Stane Dolanc, na Primskovem pri Ivančni Gorici pa ima svojo rezidenco nekdanji prvi človek udbe Janez Zemljarič.

M. P.