fbpx

Socialistična EU-komisarka bi migrantom namenila 310 milijard evrov – sicer bodo geti po evropskih mestih postali prava “jedrska bomba”

Foto: epa

Evropska komisarka za regionalni razvoj Corina Cretu bi migrantsko problematiko reševala s 310 milijardami evrov iz evropskih kohezijskih skladov Evropske unije. Denar bi namenila za družbeno integracijo.

Dejstvo, da je stanje v evropskih mestih, kjer so migranti iz Bližnjega vzhoda in severne Afrike oblikovali prave gete, kamor ne upa niti policija, kritično, priznavajo že politiki iz vrst socialistov. Evropska komisarka za regionalni razvoj Corina Cretu pa je priznala, da bodo območja z migranti postala prava jedrska bomba, če ne bo prišlo do ukrepov. “Če dovolimo gete in nadaljnjo segregacijo migrantov, bo to postala prihodnja jedrska bomba,” je na svetovnem kulturnem forumu v Kuala Lumpurju dejala evropska komisarka.

Evropska komisarka Corina Cretu.

Vendar pa bi socialisti velike količine denarja namenili za socialno integracijo migrantov, piše Voice of Europe. Številni menijo, da ta ni mogoča, saj so evropske države v osnovi dovolj prijazne do tujcev in jim omogočajo, da se integrirajo, če bi seveda to hoteli. Prav tako Evropa namenoma ne segregira tujcev, saj so v nekaterih državah celo bolj privilegirani od domačih prebivalcev. Na koncu vedno pridemo do vprašanja, kdo je tisti, ki bi se moral prilagoditi komu za normalno sobivanje več kultur.

C. Š.