fbpx

Socialistična španska vlada v Sredozemlju masovno “rešuje” migrante na čolnih

Slika je simbolična (Foto: epa)

Kako škodljive in pogubne so lahko brezglave dejavnosti socialistične vlade, dobro kaže primer socialistične vlade v Španiji. Po podatkih španske pomorske reševalne službe so namreč v enem dnevu sprejeli več kot 100 migrantov s treh čolnov, s katerimi so se migranti nameravali na nezakonit način pretihotapiti iz severnega dela Afrike v Evropo. 

Pomorska reševalna služba navaja, da je enega od čolnov odkrila v soboto v Gibraltarski ožini, na njem je bilo osem migrantov. Dva večja čolna, enega z 58 migranti in drugega z 42 migranti na krovu, pa so odkrili v vodah vzhodno od ožine.

Špansko notranje ministrstvo pravi, da je od začetka leta do 16. junija letos z morja na nezakonit način prispelo 8.834 migrantov.  Sicer je to manj kot 10.746 migrantov, kolikor jih je v Španijo prispelo v istem obdobju lani, ko je Španija postala najbolj vroča točka za vstop migrantov v Evropo, poroča Breitbart.

Foto: epa

Migranti bremenijo španske davkoplačevalce
V preteklosti smo že poročali, da je španska vlada prostovoljno sprejela nekaj ladij, polnih nelegalnih migrantov, ki so bile v italijanskih pristaniščih po navodilih notranjega ministra Mattea Salvinija zavrnjene. Migranti so  posebno obremenjujoči za španski proračun, saj večinoma ne delajo in so odvisni od socialnih transferjev, na voljo pa so jim tako “brezplačno” zdravstvo, “brezplačno” šolstvo kot tudi “brezplačna”stanovanja.

H. M.