fbpx

Socialna omrežja cenzurirajo številne konservativne komentatorje; da morajo spoštovati svobodo govora je moral zagroziti celo sam Trump!

Foto: epa

“Še naprej bom spremljal cenzuro ameriških državljanov na socialnih omrežjih,” je ameriški predsednik Donald Trump v petek tvitnil o nedavnih blokadah profilov znanih konservativnih komentatorjev in dodal, da v ZDA velja svoboda govora.

Facebook, Twitter, Instagram ter druga socialna omrežja so šla glede cenzure v takšno skrajnost, da je njihove poteze o blokadah profilov večih konservativnih mnenjskih voditeljev obsodil celo ameriški predsednik Donald Trump.

Trump je dejal, da bo spremljal delo socialnih omrežij, ki enostransko cenzurirajo, medtem ko je levičarski ‘fake news’ in celo islamistična radikalna propaganda povsem dovoljena. Pri tem je dejal, da so ZDA država, kjer vlada svoboda govora.

Predsednikove izjave so se nanašale na nedavno blokado Twitter profila znanega ameriškega igralca Jamesa Woodsa ter urednika portala Infowars Paula Josepha Watsona. Facebook je prav tako kot “nevarno družbi” označil stran črnskih komentatork in Trumpovih podpornic Diamond&Silk.

James Woods.

Do sedaj so bili s Facebooka ter Instagrama odstranjeni še znani mnenjski komentatorji Milo Yiannopoulus, Laura Loomer, Alex Jones, Tommy Robinson ter številni drugi neznani običajni uporabniki socialnih omrežij, ki mislijo drugače kot ‘mainstream’.

Foto: Voice of Europe

C. Š.