Socialna omrežja cenzurirajo številne konservativne komentatorje; da morajo spoštovati svobodo govora je moral zagroziti celo sam Trump!

Foto: epa

“Še naprej bom spremljal cenzuro ameriških državljanov na socialnih omrežjih,” je ameriški predsednik Donald Trump v petek tvitnil o nedavnih blokadah profilov znanih konservativnih komentatorjev in dodal, da v ZDA velja svoboda govora.

Facebook, Twitter, Instagram ter druga socialna omrežja so šla glede cenzure v takšno skrajnost, da je njihove poteze o blokadah profilov večih konservativnih mnenjskih voditeljev obsodil celo ameriški predsednik Donald Trump.

Trump je dejal, da bo spremljal delo socialnih omrežij, ki enostransko cenzurirajo, medtem ko je levičarski ‘fake news’ in celo islamistična radikalna propaganda povsem dovoljena. Pri tem je dejal, da so ZDA država, kjer vlada svoboda govora.

Predsednikove izjave so se nanašale na nedavno blokado Twitter profila znanega ameriškega igralca Jamesa Woodsa ter urednika portala Infowars Paula Josepha Watsona. Facebook je prav tako kot “nevarno družbi” označil stran črnskih komentatork in Trumpovih podpornic Diamond&Silk.

James Woods.

Do sedaj so bili s Facebooka ter Instagrama odstranjeni še znani mnenjski komentatorji Milo Yiannopoulus, Laura Loomer, Alex Jones, Tommy Robinson ter številni drugi neznani običajni uporabniki socialnih omrežij, ki mislijo drugače kot ‘mainstream’.

Foto: Voice of Europe

C. Š.

 • AlojzZ

  WTF???? Trump se je pričel boriti s korporacijami? Sicer so moje simpatije na njegovo strani. AMPAK! Samo da ne bo končal kot Kennedy!

 • Janka Kranjka

  Drži se Donald, saj dregaš v osje gnezdo izpirjenih liberalcev kulturnega marksizma!

 • Janez Novak

  Fašisti v podobi globalistov spet terorizirajo svet.

 • Darth Vader

  tehnološki velikani iz silicijeve doline so si vzeli za pravico, da lahko odločajo, kaj je svoboda govora in kaj ne……dobro da obstajajo v ZDA močni anti-trust laws (proti-monopolni-kartelni zakoni), katere bo Trump uporabil na tehnoloških velikanih, ker to niso “velike zasebne firme” ampak kartelne organizacije, ki so bile namenjene opravljanju informacijskih storitev za NWO elito, združeno v Združenih Narodih in Bilderburg skupini……tehnološke velikane pa obvladuje Kitajska v zameno za dostop do kitajskega tržišča, kjer google recimo za kitajsko partijo vzpostavlja “social score credit system”, kjer recimo…..če greš 3x čez cesto tam kjer ni prehoda za pešce, ne moreš več uporabljati javnega prevoznega sredstva, ker si 100% nadzorovan VES čas preko umetne inteligence….katero je vzpostavil Huawei…..tako da upam, da imate čimveč opreme Huawei, ker imajo kitajci o vas in vaših bližnjih vse podatke….od telemetrije obraza, bančnih izkazov/podatkov, ter vse vaše socialne kroge, politično menje, psihološki profil……no to je bil sicer načrt za ZDA, vkoliko bi zmagala Hillary Clinton, samo na srečo večina američanov ni tako zabitih posranih in prestrašenih pi*k, kot je nek povprečen slovenski upokojenec, ki živi na planetu ni-ga, ampak so se temu organizirano, od spodaj navzgor uprli…..za začetek tako, da so dali poudarek alternativnim medijem in neodvisnim raziskovalnim novinarjem, ko pa je bil čas, so pa izvolili Donalda Trumpa…..in Trump to drži nazaj, kolikor lahko, v nasprotnem primeru bi bili že globoko v George Orwellu 1984…..in sedaj, ko se bližajo volitve, bodo silikonski pro-kitajski tehnološki velikani naredili vse, da bodo speljali drugo fazo državnega udara v ZDA, kjer bodo poizkušali preko algoritmov oblikovati politične preference ameriškega volivca….ki uporablja socialna omrežja….ampak amerika se prebuja, kot še nikoli v zgodovini…..zahodu ne bo nihče vzel svobode govora, osebne svobode, orožja in zasebne lastnine…….

 • Igor Kavalar

  Več je cenzure in enoumja na mainstreamu, več je potrebe po alternativnih platformah.

  • Matt von Glanz

   dokler cenzura ne doseže teh platform. Ali ne pričakuješ, da ti kdo našteje, kaj si govoril na Novi?

   • Igor Kavalar

    In ko jih cenzura doseže, se odpre nove platforme in osvešča javnost, da so svobodni ljudje, ki naj razmišljajo z svojimi možgani.

    • Matt von Glanz

     Ok. Do totalitarizma je se dalec.

 • xtc

  Zadeve so jasne,treba bo sprejeti zakone po katrerih,bo cenzuriranje možno le v skrajnih primerh,drugače pa bo omrežje moralo ukiniti javen dostop in bo moralo biti zaprtega tipa in tudi ne nastopati v javnosti kot javen medij ampak medij zaprtega tipa,kjer je članstvo plačljivo.

 • xtc

  Zadeve kažejo ,da so Facebook ,Instagam ipd omrežja izpeta in zastarela okužena z socialistično miselnostjo in kot taka nujno potrebna poslanja v ropotarnico zgodovine in da je čas za odprtje res svobodnih in alternatvnih platform tem okorelim omrežjem,kjer bo svoboda govora res zajamčena in bo brisam le kaznivi govor,ki je jasno zamejen z zakoni.

 • gorjanc

  Zionistom družbeni eksperiment ne gre po načrtih zato so izumili sovražni govor in uvajakjo cenzuro

 • Van Der Waals

  FDV FAŠISTI!!!

 • Olga101

  Bravo Trump! Levičarsko svojat (po Trčku) in drhal (po Videmšku) ogrožata RESNICA in svoboda govora!

 • šmentanamuha

  Tako si pač levičarji, ki so svojo dušo prodali Hudiču, predstavljajo svobodo govora: preprečiti drugače mislečemu, da se javno ne strinja z njimi, saj bi se tako lahko komu odprle oči. Levičarji tudi zelo dobro vejo, da so prav oni tisti, ki širijo nestrpnost, sovraštvo in fašizem, ki ga očitajo drugim, toda ker so se pustili zapeljati Satanu, je njihova duša ostala brez morale. Zato s tako lahkoto lažejo, zavajajo, manipulirajo.

  • Vojvoda Šarec.

   Zato ste nasprotniki, ker si niste tok različni pa vseen skrajno drugacni. Odbijate in prvlacte se.
   “Posli manijaka, da unici manijaka.”

 • jernej arko

  JA bošček tramp so mu armado robotov zbrisal s twitr računa pa je use narobe. Kar se pa ostalih pravih kot so Alex Jones tiče je pa skrajni cajt da so norce zbrisal, al mogoče mislte tko kot alex da če pijete sok s kartonaste škatle da bote postali gej. Kar se pa svobode govora tiče pa sam država ne sme prepovedat, twitr facebook ipd platforne majo vso pravico kogarkoli zarad česarkoli zbrisat.

 • Franc Šink

  To pomeni, da ne samo moraš biti tiho, ampak ne smeš biti niti konservativen.

 • Vojvoda Šarec.

  Zagroziti, da strahospostujes, je logicno in gre eno z drugim.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!