fbpx

ODPADNIKA: Sodnika iz Havajev in Marylanda, ki ju je imenoval Obama, ignorirata Trumpovo odredbo o prepovedi priseljevanja

Foto: epa

Tožilec iz Teksasa vodi koalicijo 15 držav, ki zagovarjajo dopolnjeno uredbo o prepovedi migracij Donalda Trumpa z dne 6. marca.

Kar 15 držav se je pridružilo pozivu, naj predsednik Trump deluje v okviru moči, ki mu jo je dal kongres. To so Alabama, Arizona, Arkansas, Florida, Kansas, Louisiana, Montana, Severna Dakota, Oklahoma, Južna Karolina, Južna Dakota, Tennessee, Zahodna Virginija in guverner Phil Bryant iz Mississippija. Teksaški tožilec Ken Paxton je v imenu naštetih držav vložil dokument, v katerem povzema ustavne in zvezne zakonske določbe, ki dajejo predsedniku Trumpu pooblastilo, da uresniči vse točke iz uredbe o prepovedi priseljevanja.

Na Havajih ne spoštujejo Trumpove odredbe
Uradna pritožba o Trumpovi prepovedi priseljevanja pa je prišla iz Havajev, kjer je Obamov kandidat na zveznem okrožnem sodišču na Havajih blokiral izvajanje druge odredbe predsednika Trumpa, ki začasno prepoveduje potovanje v ZDA migrantom iz muslimanskih držav: Irana, Sirije, Libije, Somalije, Sudana in Jemna, piše Breitbart. Trdi namreč, da gre pri Trumpovi odredbi za “verski preizkus”, Trump pa imenuje  odredbo “omiljena” različica. Derrick Kahala Watson, sodnik s Havajev, pa Trumpov izvršilni nalog opisuje, da je “v osnovi napačen”.

Ameriški mediji razkrivajo, da je sodnik “usodno” povezan z Obamo, saj je bil celo njegov sošolec, očitajo pa mu tudi koruptivnost. Obama ga je za sodnika potrdil leta 2012. Foto: youtube

V Nashvillu protest, naj spoštujejo ukaze, ki jih daje Trump
Trump je seveda besen nad aktivističnim sodnikom, ki je ustavil njegov ukaz, ki omejuje priseljevanje iz omenjenih držav. V znak protesta, ker sodnik s Havajev ne upošteva Trumpove odredbe, se je zbrala velika množica na shodu v Nashvillu, saj so prepričani, da je “najboljši način, da zaustavimo tuje teroriste oziroma da radikalni teroristi ne napadejo naše države v tem, da se jim v prvi vrsti prepreči vstop v našo državo”. Poleg tega Trumpu zakon o migracijah daje pooblastilo za začasno ustavitev priseljevanja, ko meni, da je to potrebno.

Sodnik iz Marylanda prav tako ignorira Trumpovo odredbo – tudi njega je nastavil Obama. Foto: youtube

Trumpovo odredbo o prepovedi priseljevanja ignorira tudi sodnik iz Marylanda Theodore Chuang, ki ga je prav tako nastavil Obama. Omenjena sodnika sta levičarska aktivista, ki ignorirata tako ustavo kot zakone, še poroča Fox Business Network.

M. S.