fbpx

“Sodobna” Nizozemska: Mohamed že drugo leto najbolj priljubljeno ime za novorojenčka

Foto: iStock

Nizozemski mediji so poročali, da je eno najbolj priljubljenih imen za novorojene dečke v letu 2017 Noah, vendar pa je migrantska kriza, ki jo občutijo tudi tam, spremenila trende …

Ime Noah je namreč lani dobilo kar 635 novorojenčkov na Nizozemskem. Vendar pa je novinar Powneda opravil nekaj raziskav in opazil, da je bilo ime na drugem mestu, ki je netradicionalno nizozemsko, malo bolj razširjeno. Voice of Europe piše, da je novinar preveril ime Mohamed in njegovo alternativno črkovanje ter naletel na šokantno odkritje:

Mohammed 221, Mohamed 211, Muhammed 110, Mohammad 51, Muhammad 43, kar skupno pomeni 636 dečkov z istim imenom in črkovnimi različicami, rojenih v letu 2017, na Nizozemskem.

Novinar je še ugotovil, da je tako Mohamed že drugo leto zapored najbolj priljubljeno ime za dečke na Nizozemskem. Leto poprej se je namreč tam rodilo kar 724 otrok, ki so jim starši dali takšno ime. Podobno pa drvi v prepad tudi Anglija, kjer je prav tako najbolj priljubljeno ime Mohamed, ki je izpodrinilo sicer tradicionalno angleško ime Oliver.

M. S.