fbpx

Sodobne feministke: Namesto da bi se borile za konec obrezovanja deklic po svetu, raje razkazujejo svoja spolovila

(vir: twitter)

Vsakič, ko pomislimo, da je norost sodobnega feminizma dosegla višek, nas pripadnice aktivističnega gibanja, ki se je že davno izpelo, vedno znova presenetijo. Ne toliko s premikanjem mej kot z lastno vulgarnostjo. Tako trenutno poteka kampanja dvigovanja kril z namenom razkazovanja svojih vagin in sklepanja “trdnejših vezi z lastnimi genitalijami”. Pa razumi, kdor more.

Da bi uvideli, da je sodobni feminizem postal sam sebi namen, ni treba veliko. Od hvalevrednih prizadevanj za volilno pravico žensk pred stotimi leti se danes namesto s pridobitvijo pravne enakosti za vse ženske po svetu feministke raje ukvarjajo z razkazovanjem svojih vagin v poskusu tako imenovane “osvoboditve”.

Feministično gibanje Dvigovanje krila je nastalo kot odziv na osebno izpoved Nicole Hunter, ki se je s svojim udejstvovanjem  globoko dotaknila nekaterih posameznic v feminističnem gibanju. Novo feministično gibanje, kot to poroča spletni portal Chicks on the Right, je nastalo pod geslom “Vzemimo nazaj naše p*zde”. Kakor so zapisale feministke na spletni strani Raising the Skirt, je namen dvigovanja krila in razkazovanja svojih genitalij “raziskovanje zgodovinskih povezav med vulvo in močjo”.

“Dvigovanje kril se je začelo kot tridnevna delavnica, ki jo financira Live Arts Development Agency, vsaka delavnica je globoko intimen prostor, ustvarjen za avtentično izkustvo, osredotočeno na opazovanje, učenje o ter jemanjem nazaj svoje p*zde.” A to še ni konec. Gibanje sprejema fotografije vagin “vseh spolov”, ki bi želeli s svojim doprinosom prispevati k ozaveščanju javnosti o osvoboditvi genitalij.

“To je projekt “Dvigovanje krila”, ki slavi raznolikost vagin.” (vir: Twitter)

Razlog, zakaj vse več žensk noče imeti opravka s feminizmom
Ena od udeleženk je bila svojo izkušnjo pripravljena deliti s svetom in je zapisala: “Znatno bolj sem se povezala z izkušnjo imetja in utelešenja moje vagine, a še več, njen videz in narava me vse bolj in bolj privlačita in vabita dan za dnem. Lahko cenim odkritost, avtentičnost in zgodovino ter čutim vznemirjenje ob najini skupni prihodnosti.”

“To je sodobni feminizem,” so zapisali na portalu Chicks on the Right. “To. In to je razlog, zakaj številne razumne, normalne, običajne ženske nočejo imeti česarkoli s čimerkoli, kar je povezano z oznako feminizem.”

Ivan Šokić