fbpx

Šok za mimoidoče: Sredi centra prišlo do strelskega obračuna med ilegalci!

Foto: iStock

Marsikaterega naključnega mimoidočega je pretreslo, ko se je med hojo po centru švedskega Stockholma znašel sredi strelskega obračuna. Petkovo razgrajanje je namreč eskaliralo med tremi osebami, iz klica na pomoč policiji pa je razvidno, da je moški maroškega porekla pričel streljati na migranta afganistanskih korenin. 

Do streljanja je prišlo le nekaj sto metrov stran od lokalne policijske postaje. Po navedbah očividcev je napadalec 180 centimetrov visok Maročan v modrem brezrokavniku, ki ga je imel oblečenega preko sive jopice s kapuco. Nosil je sprane kavbojke, športne superge, lase pa ima pobrite po obeh straneh.

Izkazalo se je, da je žrtev afganistanskega porekla, pravi čudež pa je, da noben izmed nabojev ni bil izstreljen v koga izmed množice. Voice of Europe poroča, da je žrtev v begu za življenje tekla proti podzemni železnici, napadalec pa se je po izstrelitvi naboja odpravil v nasprotno stran, da bi ubežal roki pravice.

Švedski migranti, slika je simbolična (Vir: Twitter)

Gre za nekaj vsakdanjega
Policija navaja, da je sprožila preiskavo o poskusu umora, ob tem pa je sporočila, da drugih podrobnosti o incidentu ne bo delila z javnostjo. Ob tem pa je smotrno opozoriti, da bi takšen obračun pred leti nedvomno prišel na naslovnice vseh mainstream medijev, sedaj pa je slika povsem drugačna, saj so tovrstni obračuni med migranti postali prava stalnica.

H. M.