fbpx

Šok za sorodnike: Medicinska sestra sejala smrt med upokojenci

Foto: epa. Slika je simbolična.

Kanado pretresa nova tragedija; zdravniška sestra Elizabeth Tracey Wettlaufer iz Ontaria se sooča z obtožbami prvostopenjskega umora osmih pacientov v stalni oskrbi, katere naj bi pomagala spraviti na “oni svet” med leti 2007 in 2014. Žrtve so bile stare med 75 in 90 leti in so domovale v Woodstocku, je potrdila tamkajšnja policija, kot danes poroča CNN.

49-letna Wettlauferjeva se je na tamkajšnjem sodišču v Woodstocku prvič zglasila minuli torek, po hudih obtožbah osmih prvostopenjskih umorov so jo zadržali v priporu. CNN razkriva, da je lokalna policija 29. septembra dobila namig, da je omenjena zdravniška sestra umorila več pacientov, kar je vodilo v hišno preiskavo Wettlauferjeve in posledično aretacijo.

Osem pacientov – osem žrtev
Med žrvtami so James Silcox (84), Maurice Granat (84), Gladys Millard (87), Helen Matheson (95), Mary Zurawinski (96), Helen Young (90) in Maureen Pickering (79), ki so vsi prebivali v upokojenskem domu v Woodstocku. Zadnja žrtev naj bi bila Arpad Horvath, 75-letni upokojenec, ki je umrl 31. avgusta leta 2014.

Upokojenski dom v Woodstocku vse od začetka policijske preiskave tesno sodeluje z možmi postave, je potrdil predstavnik za odnose z javnostjo, Lee Griffi. “V naši največji prioriteti je, da našim prebivalcem zagotovimi vse fizične, socialne in duhovne potrebe. Globo smo užaloščeni zaradi dogodkov, ki so pretresle našo ustanovo, odločeni pa smo, da bomo iz globoke spoštovanja do svojcev žrtev policiji pomagali priti do dna tej tragedji.”

O razlogih za dejanja Wettlauferjeve niti pri policiji niti v upokojenskem domu ne želijo govoriti, v želji, da ne bi vplivali na sodni postopek, ki je v trajanju.

L.S.