fbpx

Šokantna kolumna novinarke migrantke razkriva: Polom migracijske politike oz. kako so Švedi izgubili svojo nacionalno identiteto

Foto: YouTube.

Vse več Švedov meni, da je tamkajšnja migrantska politika pravzaprav zgolj sociološka verzija kreativne destrukcije: ven s starimi, notri z novimi. Na Švedskem so se izoblikovale številne etnične in religiozne identitete, toda švedska nacionalna identiteta se počasi vendarle izgublja. Če se bo takšen trend nadaljeval, bo Malmö že čez nekaj let postalo mesto, kjer bodo etnični Švedi samo še v manjšini, se boji novinarka Nima Ghoulam ali Pour. Je ena redkih, ki se je uspešno integrirala v švedsko družbo. Spodaj povzemamo njeno kolumno, objavljeno na spletni strani Gatestoneinstitute.

Optimisti verjamejo, da se bo nekega dne na Švedskem oblikovala nova, skupna multikulti družba, ki bo živela v sožitju. Toda migrantski nemiri v vse več mestih, ki vse pogosteje vsebujejo tudi elemente džihada, govorijo popolnoma nasprotno zgodbo. Švedski politiki v javnosti ves čas trobijo, da želijo migrante integrirati v svojo družbo, toda na območjih, kjer migranti že zdaj predstavljajo večinsko prebivalstvo, ni prav veliko možnosti, da bi se integrirali v manjšino, ki jo predstavljajo etnični Švedi. Ljudi, ki so zgradili ta mesta in oblikovali družbo, že dolgo ni več naokrog.

Prikriti rasizem do domačinov, o katerem se ne sme pisati in govoriti
Eden glavnih problemov Švedske je prikriti rasizem, o katerem se načrtovano molči. Režimski mediji ne smejo pisati, da se nad etničnimi Švedi že leta izvaja rasizem s strani migrantskih prišlekov, saj bi bil drugače ogrožen švedski status “humanitarne supersile”, ki ga promovira tamkajšnja feministična vlada.
Švedska vlada pripravlja zdaj celo nov zakon, ki bo vse švedske občine proti volji njihovih županov in mestnih svetov dobesedno prisilil, da bodo odpirale vrata novih socialnih stanovanj za nove prišleke z vseh koncev sveta.

Nekoč so bili Švedi zelo homogena družba
Če je bila Švedska še sredi 20. stoletja zelo homogena država, kjer praktično ni bilo migrantov, je danes Švedska s svojo liberalno migracijsko politiko in hitrim spreminjanjem demografskih vzorcev lep primer, kako zgrešene levičarske ideje vodijo v katastrofo. Malmö, ki je tretje največje mesto na Švedskem, bo v kratkem postalo prvo veliko skandinavsko mesto, kjer bodo etnični prebivalci samo še v manjšini. Za primerjavo: v tem mestu je še leta 1996 živelo 27 odstotkov migrantov, večinoma iz držav nekdanje Jugoslavije, danes pa je migrantov že kar 42 odstotkov.

V zadnjih letih, ko so preostale skandinavske države pričele z obrnjenim trendom vse manjše gostoljubnosti do migrantov, je Švedska pravzaprav še sprostila svoje zakone in v času sirske krize migrantom obljubila stalno prebivališče, če le pridejo v njihovo državo. Ker se populacijski vzorci zaradi nekontroliranega dotoka migrantov tako hitro spreminjajo, na Švedskem tudi ni več nobene kulturne kohezije. V porasti je predvsem število migrantov, ki nimajo prave identitete, ki so ukleščeni med svojo preteklostjo in prihodnostjo, to pomanjkanje identitete pa se transformira v nasilje na ulicah.

ZDA lep primer države, kjer so migranti sprejeli novo identiteto
Na Švedskem je zaradi levičarsko-feministične vlade torej poskus integracije popolnoma spodletel, saj zaradi prevelikega števila prihodov nad migranti ni nobene kontrole – za razliko od ZDA, kjer so migranti naklonjeni ideji ameriške identitete. Švedi ob svojih primerjavah z ZDA, po kateri so se zgledovali, pozabljajo, da jih je samo 10 milijonov, medtem ko je Američanov že 320 milijonov.

Kako pa se etnični Švedi dejansko počutijo v novem okolju, kjer so vse pogosteje v manjšini, terorizirani in se podrejajo novim prišlekom? Takšnih debat na švedski televiziji ne boste videli, niti se o tem ne bo pisalo v časopisju, saj režim tega ne dopušča. Kdorkoli si upa povzdigniti glas, je zaznamovan kot nestrpnež, pogosto pa ga to ne stane le lastnega dostojanstva, temveč tudi službe in posledično – preživetja.

L. S.