Šokantno: 41-letni musliman, ki ima že dve ženi in šest otrok, se je poročil s hčerkino 11-letno prijateljico!

Foto: Twitter

Poroka med 11-letnim dekletom in 41-letnim moškim je povzročila pravo razburjenje in upor v Maleziji, ki je pripeljal do razpravljanja o porokah mladoletnih deklet v tej državi, kjer je večina prebivalstva muslimanskega.

Malezijska vlada je incident potrdila in dodala, da ni nobenih dokumentov na sodiščih ali regionalnih verskih uradih, ki bi dovoljevali ta zakon. In če drži, da niso pridobili pisnega dovoljenja s šeriatskega sodišča, potem poroka pred zakonom ni veljavna.

“Ministrstvo resno gleda na mladoletne zakonske zveze in želi sodelovati z verskimi odbori, da bi preučili in poostrili zakon, ki bi odpravil vprašanje mladoletnih zakonskih zvez,” so v izjavi dejali na ministrstvu za ženske, družino in razvoj skupnosti. Dodali so, da so že oblikovali delovno skupino, ki jo sestavljajo državni verski uradi, vladne agencije in aktivisti, ki sodelujejo in delajo na tem področju, poroča Speisa.

Deklica, ki je državljanka Tajske, se je poročila z 41-letnim moškim, ki že ima dve ženi in šest otrok, starih od pet do osemnajst let. Mlada nevesta je novinarjem dejala, da sta se poročila 18. junija in da sta jo do “oltarja” pospremila starša. “Starša sta mi povedala, da bi se Abe rad poročil z mano, kar sem sprejela. Vem, da sem še otrok in ne hodim v šolo, a Aba že dolgo poznam in njegovi otroci so moji prijatelji,” je dejala deklica.

A. B.