fbpx

Šokantno: Islamskemu morilcu, ki je 24-krat zabodel nosečo partnerko, ne bo potrebno plačati odškodnine

Foto: iStock

Britanca pakistanskega porekla Baburja Rajo so britanske oblasti obsodile na 18 let zapora zaradi poskusa umora partnerke, ki je bila takrat v 36. tednu nosečnosti. Najbolj bizarno pri vsem je, da ne bo odškodninsko odgovarjal za poškodovanje nerojenega otroka, saj ta po zakonu ne more biti žrtev.

Krvav dogodek napada se je zgodil v britanskem Birminghamu, kjer je Babur Raja napadel in 24-krat zabodel svojo nosečo ženo in pri tem poškodoval še nerojenega otroka. Sodišče je ugotovilo, da mama, ki je komaj preživela napad, ne bo mogla uveljavljati odškodnine za poškodbe otroka.

Kot je napadalec dejal med zaslišanjem, se je za napad odločil, ker je moral izbrati med islamsko vero svoje matere in “ljubeznijo svojega življenja”. Sodišče je pri tem ugotovilo, da je nerojeni otrok ubežal smrti le za 2 milimetra, za kolikor ga je zgrešilo rezilo noža, mama pa je preživela zaradi silikonskih vsadkov v prsih.

Kljub travmatičnim posledicam napada napadena mama ne bo mogla uveljavljati odškodnine zaradi poškodb svoje hčere, saj je bila takrat še v maternici. Kot piše Daily Mail, zakonska določba iz leta 1861 pravi, da nerojen otrok ni oseba, zato tudi ni upravičen do odškodnine.

M. P.