fbpx

Šokantno! Severne Korejke vse pogosteje tarča trgovine z ljudmi za namene spolnega izkoriščanja

Foto: družbena omrežja

Najnovejši podatki, ki jih je razkrila nevladna organizacija “Korea Future Initiative”, kažejo, da so prebivalke Severne Koreje vedno pogosteje tarča kitajske trgovine z ljudmi, katere glavni namen je njihovo spolno izkoriščanje. Vedno več Severnih Korejk je tako prisiljenih v prostitucijo, prisilne poroke in celo spolno suženjstvo.

Londonska nevladna organizacija z imenom “Korea Future Initiative” je pred kratkim šokirala s podatkom, da so prebivalke Severne Koreje vedno pogosteje tarča kitajske trgovine z ljudmi, katere glavni namen je njihovo spolno izkoriščanje, poroča The Daily Caller. Preko različnih trgovcev z ljudmi naj bi šlo za namen prostitucije, prisilnih porok in spolnega suženjstva na deset tisoče Severnih Korejk.

V poročilu omenjene organizacije, katerega avtorica je Yoon Hee-soon, je kitajska trgovina z ljudmi, katere glavni namen je njihovo spolno izkoriščanje, predstavljena kot “kompleksna in medsebojno povezana mreža kriminala“. Ob tem je zapisano, da so Severne Korejke, ki jih iz domovine potiska patriarhalni režim, poln nasilja, tiranije, revščine in zatiranja, lahka tarča trgovcev z ljudmi ter drugih podobnih posrednikov in kriminalnih organizacij.

Severnokorejski diktator Kim Jong Un (Foto: epa)

Kitajsko podzemlje s prodajo severnokorejskih ženskih teles zasluži tudi do 105 milijonov dolarjev letno. Žrtve so najpogosteje stare med 12 in 29 let, večina izmed njih pa je s spolnim izkoriščanjem soočena najpozneje eno leto po odhodu iz Severne Koreje. Najpogostejša oblika spolnega izkoriščanja Severnih Korejk na Kitajskem je prostitucija, prisilne poroke pa so se v večji meri ohranile le na podeželskih območjih. Za zaščito Severnih Korejk pred omenjenim spolnim izkoriščanjem se za zdaj borijo le krščanski misijonarji ter nekatere manjše nevladne organizacije, v prihodnje pa bo potrebno po mnenju Yoon Hee-soonove tovrstne aktivnosti še okrepiti.

M. D.