fbpx

Soros se z donacijo lastni fundaciji pripravlja na splošne volitve 2018, uničiti pa želi družine, cerkve in nacije

George Soros (Foto: epa)

Svoji fundaciji Open Society, ki predstavlja glavno gibalo njegovega globalnega političnega aktivizma in filantropije, je prejšnji teden levičarski milijarder Soros nakazal kar 18 milijard ameriških dolarjev. S tem je poskrbel, da je postala tretja največja človekoljubna organizacija v ZDA. V zapisanem lahko zaznamo kar precejšnjo mero ironije, glede na njegovo neizmerno sovraštvo do družin, cerkva in nacij. Ob podpori šibkih nacionalnih držav pa s svojo fundacijo podpira agresivne levičarske skupine, ki motijo liberalno demokracijo.

Zaradi Sorosovih nakazil svoji lastni fundaciji bo ta po navedbah The Hungary Journala postala tretja največja človekoljubna organizacija v ZDA, takoj za fundacijo Wellcome Trust in fundacijo Bill and Melinda Gates. Za veliko nakazilo se je odločil zaradi želje po nadaljevanju svojega aktivizma tudi po svoji upokojitvi ali smrti. Znesek v vrednosti 18 milijard ameriških dolarjev je približno trikrat višji od tistega, ki so ga vse stranke porabile v času volilnega cikla leta 2016, poroča Open Secrets. Čeprav vse aktivnosti fundacije Open Society niso osredotočene le na ZDA, Sorosova podpora pomeni jamstvo, da njegova organizacija predstavlja največjega igralca na ameriški politični sceni.

Po mnenju političnega vladajočega zavezništva Fidesz-KNDP se Soros s svojimi fundacijami pripravlja na kampanjo za madžarske splošne volitve leta 2018. Krščanski demokrat Istvan Hollik je dejal, da je to “nevarna poteza“, saj domneva, da se bo ta denar porabil za “podporo organizacijam, ki se ukvarjajo z izvajanjem Sorosovega načrta, predvsem z uničenjem ograje“, ki jo je Madžarska postavila na meji s Srbijo.

To pomeni, “da morata ameriško ministrstvo za zunanje zadeve in ameriška agencija za mednarodni razvoj (USAID) nehati subvencionirati mednarodne aktivnosti fundacije Open Society,” je za madžarski dnevnik Magyar Hirlap dejal Mike Gonzalez, član priznane ameriške konservativne politične skupine strokovnjakov The Heritage Foundation. “Tuje voditelje skrbi, kako bo Soros uporabil svojo fundacijo, a morajo razumeti, da liberalci igrajo tridimenzionalni šah: njihovi resnični cilji so trije stebri tradicije – družina, cerkev in narod,” je dejal. To pa, če poznamo Sorosa, ne predstavlja nič novega. S svojimi dejanji je že nič kolikokrat dokazal, da so njegovi trije največji sovražniki družina, cerkev in nacija.

Podpira demokrate in šibke nacionalne države
Soros je postal najbolj slaven s podpiranjem levičarskih voditeljev, kot sta nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton. V preteklosti je že kritiziral močne nacionalne meje in jih označil za veliko oviro za vstop nezakonitih migrantov na zahod, pri čemer naj spomnimo, da je preiskava italijanskih oblasti razkrila, da je povezan tudi z nevladnimi organizacijami, ki radikalnim islamistom sofinancirajo proces infiltracije v Evropo in so vpletene v trgovino z belim blagom. Kot lahko vidimo, gre res za “velikega” zagovornika zahodnih vrednot.

Zadnje čase Soros podpira predvsem agresivne levičarske skupine
Globalno gledano je Soros vpleten v napore, da Irska postane država, ki zagovarja splave, da se demonizira izraelsko vlado in se spodbudi priseljevanje iz muslimanskega sveta v Evropo prek odprtih meja. S svojo fundacijo pa v zadnjih letih podpira dogmatske, agresivne levičarske skupine, ki motijo liberalno demokracijo in dušijo nasprotujoče si glasove. Soros razmišlja tudi o nadaljnjem financiranju upora proti Donaldu Trumpu.

A. L.