fbpx

Soseda Avstrija bo zaostrila stanje na mejah in vzpostavila posebno enoto za varovanje!

Foto: epa

Več kot očitno avstrijska vlada ne želi, da se ponovi leto 2015, ko je več sto tisoč migrantov na nezakonit način vstopilo v državo. Notranji minister Herbert Kickl, član vladne Avstrijske svobodnjaške stranke, je namreč sporočil, da je država začela z vzpostavitvijo enote za zaščito meja. 

Enota bo po besedah Kickla sposobna prevzeti upravljanje meja v nekaj urah. “Gre za policijsko enoto, ki bo v pripravljenosti v primeru, če se pojavi potreba za zaščito državne meje in pregled identitet. Prehajanje ljudi skozi mejo kot nekoč ne bo več nikoli mogoče,” odločno poudarja Kickl.

Kicklova Avstrijska svobodnjaška stranka je v vlado vstopila v koaliciji z Ljudsko stranko, saj so po lanskih volitvah predstavljali drugo največjo politično stranko. Njihov vodja Heinz Christian Strache je izpostavil, da bi lahko Avstrija na področju migracij sodelovala z Madžarsko in Poljsko.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz (Foto: epa)

Avstrijski kancler nenaklonjen sistemu kvot
To, da države silijo, da namestijo migrante, Evrope ne bo popeljalo nikamor naprej. Ta razprava nima nobenega smisla,” je za nemški Bild povedal avstrijski kancler Sebastian Kurz in ob tem poudaril, da želijo migranti, ko se napotijo v Evropo, živeti v Nemčiji, Avstriji in na Švedskem. Zato je prejšnji mesec pozval k prenehanju neuspelih poskusov za vzpostavitev sistema kvot, s katerim želijo poskrbeti za porazdelitev migrantov po Evropski uniji, in ob tem izpostavil, da je treba napore vložiti v pomoč migrantom v njihovih državah izvora.

N. Ž.