fbpx

Spopadi z migranti na makedonsko-grški meji, ranjenih 18 policistov

Foto: epa

Makedonija je že pred dnevi zaostrila migrantsko politiko, zaprla mejo za ekonomske migrante in v državo spušča le ljudi iz ogroženih držav, na meji pa so začeli graditi tudi ograjo. Med migranti prihaja do izgredov in nasilja, v policiste mečejo kamne in rušijo postavljeno ograjo. Danes je bilo ranjenih 18 policistov, od tega 4 huje. 

Balkanske države, vključno z Makedonijo, so po terorističnih napadih v Parizu močno zaostrile svojo migrantsko politiko. Makedonija v državo spušča le še begunce, ki prihajajo iz ogroženih držav. Vsi ostali ekonomski migranti čez mejo ne morejo. Da bi preprečili nelegalen prehod tujcev preko zelene meje, so Makedonci zdaj začeli postavljati še žičnato ograjo. Tako so ekonomski migranti ujeti na nikogaršnji zemlji, kjer prihaja do hudih izgredov in protestov.

Ranjenih 18 policistov, 4 prepeljani v bolnišnico
V današnjih izgredih so migranti v policiste metali kamenje in druge predmete ter skušali predreti ograjo. Zaradi hudih izgredov je makedonska policija morala posredovati s solzivcem in šok granatami. Poškodovanih je bilo 18 policistov, 4 so zaradi resnih poškodb morali prepeljati v bolnišnico, uničenih pa je bilo tudi nekaj policijskih vozil.

M. G., STA