Sprenevedanje nemške policije: Namesto, da bi iskali tatove, starejšim občanom priporočajo, naj hodijo v parih

Foto: epa

Nemška policija je v poskusu pomiritve strahov, ki so zajeli starejše občane Neubrandenburga, po seriji tatvin, predlagala, naj hodijo v parih. Opise napadalcev niso želeli posredovati javnosti.

Potem, ko je nemško mesto Neubrandenburg zajel naval ropov na ulici, je policija izdala nadvse nenavadno priporočilo, namreč, naj ljudje hodijo po cesti v parih ali v družbi. S policije so sporočili, da napadi niso delo posameznika, ampak jih obravnavajo kot delo skupine, katerih opisi se med seboj razlikujejo. Priljubljena tarča roparjev so starejše ženske. Policija jim je priporočila, po poročanju Voice of Europe, naj se v primeru ropa ne upirajo, ampak naj raje pokličejo na pomoč. Kar najbolj preseneča, pa je dejstvo, da policija ni želela razkriti potencialnih zločincev.

Foto: iStock

Tatovi torbic vznemirjajo predvsem starejše občane. Da bi jih pomirila, je nemška policija predlagala, da imajo pomembne dokumente vedno pri sebi in naj pazijo na žepe. Lani si je 79-letna ženska v poskusu, da bi se obranila ropa, zlomila ramo in zapestje.

Ivan Šokić