fbpx

Sprožili so val ogorčenja: Agencija Združenih narodov preko Twitterja izrazila podporo palestinskemu teroristu

Ghassan Kanafani (Foto: Twitter)

Agencija Združenih narodov za pomoč in zaposlovanje palestinskih beguncev na Bližnjem vzhodu (UNRWA) je zapis na družabnem omrežju Twitter, s katerim je izrazila hvalo palestinskemu teroristu, izbrisala, potem ko je s strani številnih skupin izbruhnil protest. 

Izrael namreč je dal ta teden v mestu Akre odstraniti spominski kip, namenjen palestinskemu intelektualcu in piscu Ghassanu Kanafaniju. Kip je bil postavljen na pokopališču Palestincev v severnem izraelskem mestu v čast ikoničnemu intelektualcu in članu Narodne fronte za osvoboditev Palestine (PFLP).

Izraelske oblasti izrazile ostro kritiko
Kmalu po postavitvi omenjenega kipa so se pojavili protesti in pozivi izraelskemu notranjemu ministrstvu, da naj se kip nemudoma odstrani, saj naj bi bil Kanafani odgovoren za teroristični napad na letališču Lod leta 1972. Izraelske oblasti so od lokalnih oblasti jasno zahtevale odstranitev kipa, pri čemer so poudarile, da ne bodo dovolile postavitve spomenika, ki izraža čast teroristom. Hillel Neuer, izvršni direktor nevladne organizacije UN Watch, je agencijo obtožil, da s svojim pisanjem kaže, da podpira terorista Kanafanija.

Foto: Twitter

Agencija Združenih narodov je izbrisala sporen prvoten tvit, Neuer pa je v odzivu evropske vlade, ki zagotavljajo glavnino financiranja, pozval k odgovornosti. “Upam, da bo odstranitev zapisa nakazala, da domnevna humanitarna agencija ZN nima nobene povezave s političnimi polemikami, kaj šele, da bi ta javno podprla terorista.”

H. M.