Sramota: Švedska televizija žalila krščanstvo s parodijo jaslic, polno kletvic in šal na račun spolnosti!

TV4, Švedska (Foto: posnetek zaslona)

Na švedski televiziji TV4 so predvajali izredno žaljivo oddajo, kjer so rojstvo Jezusa prikazali v prisotnosti številnih kletvic in neposrečenih šal na račun spolnosti. Gledalci so bili ogorčeni, televizija pa ni želela razkriti, ali nameravajo v bodoče na enak način razžaliti tudi pripadnike ostalih verstev, npr. muslimanov v času ramadana.

Po kratki napovedi je voditelj švedske TV4 napovedal, da se moramo spominjati, zakaj praznujemo božič in tako se je začel sramoten spektakel. Jožef naj bi mislil, da ga je Marija prevarala, ampak ta naj bi to zanikala, da se je igrala “igrice z očkom”, ki je “izpraznil jajca”. Kot še poroča Voice of Europe, so v oddaji rekli, da je Marija rodila otroka in trije modreci so se pojavili z darili, ki so jih komentirali s konstantnim preklinjanjem, Jožef pa je od njih želel izvedeti, kdo je oče otroka. Jožef jih je to ponovno vprašal in jih pozval, da naj prisežejo, da niso spali z njo, na koncu pa naj bi vprašal “kdo je parkiral lokomotivo v prostoru za razmaščevanje.”

Televizija ni želela pojasniti, ali se nameravajo na enak način norčevati tudi na račun pripadnikov drugih verstev
Na družbenih medijih je oddaja naletela na ogorčen odziv, gledalci so se spraševali, kaj daje televiziji pravico, da žali kristjane izrazili pa so tudi ogorčenost nad izrečenimi kletvicami. Nekateri so se tudi spraševali, če bi bila TV4 pripravljena enako “parodijo” pripraviti tudi na račun islama v času ramadana. Izvršni producent televizije je izrazil obžalovanje, da se je oddaja sprevrgla, v kar se je, voditelj pa je branil pa je zasnovo oddaje: “Dovoljeno nam mora biti, da se pošalimo iz jaslic, kajne? Prosim!” Nihče od njiju ni pojasnil, ali nameravajo na enak način razžaliti tudi pripadnike ostalih verstev.

J. Ž.