Sramota za razviti svet: Svet Evrope ne namerava pomagati živorojenim otrokom po spodletelem splavu!

Foto: iStock

Dokumenti Sveta Evrope razkrivajo, da se odbor ministrov pri tej organizaciji ni pripravljen soočiti s problematiko otrok, ki preživijo po spodletelem poskusu umora pred rojstvom. Mnogi otroci se namreč rodijo po spodletelih poskusih splava v pozni nosečnosti in so tako po rojstvu enostavno vrženi v smeti, pa čeprav kažejo znake življenja!

Dokumenti razkrivajo, da se odbor ministrov pri Svetu Evrope ni pripravljen soočiti s problematiko živorojenih otrok, pri katerih je spodletel poskus splava v pozni nosečnosti. Do takšnega pojava prihaja v številnih evropskih državah, ki dovoljujejo splav v pozni nosečnosti, preživeli otroci pa so nato enostavno vrženi v smeti ali v bolnišnično hrambo, pa čeprav ob tem kažejo očitne znake življenja. Pisno vprašanje španskega poslanca glede tega namreč ni bilo deležno odgovora, manjšina držav, kot so Španija, Švedska in Francija, pa zavrača zahteve po ukrepih v smeri ščitenja pravic novorojenčkov, navaja Life Site.

V Združenem kraljestvu je bilo kar 66 takšnih primerov
Evropski poslanec Angel Pintado iz vrst Evropske ljudske stranke je v svojem pisnem vprašanju zapisal sledeče: “Številne evropske države dovoljujejo splave v pozni nosečnosti in dogaja se, da so otroci rojeni živi, torej, da preživijo splav. Novice in članki z intervjuji z zdravstvenimi delavci namreč razkrivajo, da ni redko, da po spodletelem poskusu splava otrok preživi in mu utripa srce ter se trudi dihati. V Združenem kraljestvu, na primer, je bilo poročano o 66 otrocih v enem letu, ki so bili prepuščeni smrti po spodletelem poskusu splava. Na Švedskem je eden izmed takšnih otrok brez pomoči živel še uro in pol po splavu, potem ko v vsem tem času ni prejel pomoči, pa je umrl. Na Norveškem dokazi pričajo o nekaterih, ki bi jih lahko rešili z ustrezno medicinsko pomočjo. Kakšne specifične ukrepe bo odbor ministrov sprejel z namenom zagotavljanja, da bodo otroci, ki preživijo splav, deležni ustrezne medicinske oskrbe, ki jim pripada kot vsem živorojenim ljudem – v skladu z Evropsko konvencijo o človekovih pravicah?”

Ostanki splavljenega otroka (Vir: YouTube)

Odgovorni niso bili sposobni doseči dogovora
Zaradi nesposobnosti doseči dogovor se Evropski svet ni bil sposoben odzvati na poslančevo vprašanje, iz osnutka odgovora pa je izhajalo, da so želeli odgovornost za odgovor poslancu preložiti kar na Evropsko sodišče za človekove pravice, ki je sodna veja Sveta Evrope. Trenutna judikatura je bila sicer razvita tako, da odraža dejstvo, da države članice ohranjajo suverenost pri vprašanju o splavu. Te imajo namreč na to problematiko različne poglede.

J. Ž.

 • Nata

  Sramota za človeštvo, da tega problema ne more rešiti drugače.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! Žalostno.

  • Nšo-či

   Res je. Razen tega, splav po 22 tednu ne bi smeli imenovati splav, ampak porod.

   • Nata

    Huh. . . . . .to pa ne ! Samo ta izraz jim odgovarja, da nekako prikrijejo resnico. Za zgodnji porod moraš imeti nekaj več razlogov, kot za splav.
    V bistvu pa je to odrstranitev živega človečka.

    • Nšo-či

     Res je. O teh usodah odloča zdravniška komisija. Običajno gre za otroke z okvarami. Težka je pot z otrokom, ki ni sposoben samostojnega življenja.

     • Nata

      Mislim, da takim razlogom vsak razumen človek ne nasprotuje. In, danes že zelo zgodaj vedo kaj je narobe. Torej. . . .

 • Zgornji

  AAAJJJJJJJ … !!! ! !!! TA POKVARJEN SVET JE NAREDIL ŽE DOBRŠEN KORAK K SVOJEMU PROPADU … !!! ! !!! IN ŽAL SE BO KONEC TUDI ZGODIL V NASLEDNJEM DESETLETJU !!! ! !!! Mir vam bodi do Drugega Prihoda, takoj za Koncem sveta.

 • Nšo-či

  Ne vem, kdo se je to spomnil, vem pa, da drži. Porod je edini zmenek na slepo, kjer boš spoznala ljubezen svojega življenja.

 • šmentanamuha

  Še en razlog več, zakaj EU ni več pot v prihodnost, ampak pot v pekel.

 • Mihilus

  Lažne novice, laganje z izpuščanjem dejstev.

  Splave po 12. tednu morajo odobriti trije zdravniki in edini upravičen razlog za tak splav je očiten defekt. Jaz bi storil enako, tudi svojemu otroku.