fbpx

Sramotna trditev za svetovni medij: Molitev rožnega venca je “islamofobna”

Foto: iStock

Dogodek, ko je v soboto na tisoče poljskih katolikov molilo na mejah in prosilo Boga, da reši Poljsko in svet, so opazili številni svetovni mediji. Vendar pa so se poročanja o dogodku precej razlikovala. Tako je Associated Press (AP), tiskovna agencija, po kateri povzemajo tudi številni slovenski mediji, poročala o tem, kako je dogodek imel “anti-islamske nagibe”.

Poljski katoliki so na meji postavili človeško verigo ravno na dan, ko katoličani praznujejo praznik Rožnovenske Matere božje, hkrati pa je to tudi dan zmage krščanstva leta 1571 nad Turki v bitki pri Lepantu. To je zmotilo tiskovno agencijo, ki meni, da je šlo ravno zato za “islamofobni” dogodek.

Evropejci plenilci, muslimani žrtve?
Zanimivo, da so Evropejci za to tiskovno agencijo vedno plenilci in storilci zla, medtem ko so muslimani vedno žrtve. Za njih ni pomembno, da se je bitka med kristjani in Turki dejansko zgodila, temveč jih moti, da so Poljaki ponosni na to zmago. Razplet bitke bi po njihovem morali objokovati kot “zmago belega supremacizma nad raznolikostjo”.

V tiskovni agenciji so se obregnili tudi ob izjavo ene izmed udeleženk, ki je dejala, da moli za preživetje krščanstva v Evropi, saj se ji zdi, da je islam vedno večja grožnja zahodu. Menijo namreč, da zgolj rasisti in islamofobi razmišljajo tako, ob tem pa AP pozablja, da je v Nemčiji nasilje, zaradi nasilnih džihadistov, samo v letu dni poraslo za kar 64 odstotkov.

B. O.