Srbska mafija načrtovala atentat na predsednika Vučića

Radoje Zvicer (Foto: Kurir)

Srbska premierka Ana Brnabić je zvečer za srbsko televizijo Prva potrdila, da je tamkajšnja policija dobila informacije o tem, da skupina, ki se ukvarja z organiziranim kriminalom, načrtuje atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kot je dejala, gre za najresnejše grožnje doslej. Zatrdila je, da bodo Vučića zaščitili, poroča Tanjug. Vučić se je na grožnje odzval z besedami: “Ni umika. Premagali jih bomo. Skupaj.”

Po besedah premierke Ane Brnabić, ki so jih povzeli na srbski tiskovni agenciji Tanjug, naj bi atentat pripravljala skupina, ki bi jo lahko vodil Radoje Zvicer iz zloglasnega kavaškega klana, ki naj bi se ukvarjal s prodajo drog in tudi naročenimi umori. “Informacijo smo dobili od Europola minuli petek, preko ene od držav EU. Povsem jasno je, da se pripravlja atentat na Vučića, in to na določen datum v februarju. Od dobljene informacije naše pristojne službe delajo vse, da bi našli vpletene,” je dejala premierka.

Dodala je tudi, da ne gre za prvo grožnjo, ki so jo zasledili. A če so doslej uspeli preprečevati, da bi se morda uresničile, gre tokrat za “najresnejšo grožnjo, kar so jo kdaj videli“. Podrobnosti ni razkrila, je pa dodala, da so poostrili Vučićevo varovanje, pri čemer pa je izrazila pričakovanje, da predsednik verjetno ne bo želel spremeniti svojega načina dela, še poroča STA.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić.

Sara Kovač