Srbska policija odkrila osumljenca za umor Stojanovića: morilec se je na kraj zločina pripeljal z električnim kolesom, za njim pa bo razpisana mednarodna tiralica

Ubiti srbski mafijec Strahinja Stojanović in njegova partnerka Sonja Suarez Gomez. (Foto: Jutarnji list)

Beograjska policija je v sodelovanju z Višjim državnim tožilstvom identificirala osumljenca za umor srbskega mafijca Strahinje Stojanovića, ki je bil umorjen 13. septembra v Novem Beogradu. Osumljeni M. L., rojen leta 1970, naj bi se na dan umora v jutranjih urah pripeljal z električnim kolesom do ene izmed podzemnih garaž v Novem Beogradu, kjer je na vozilo Stojanovića pritrdil improvizirano eksplozivno napravo. 

Srbska policija je odkrila osumljenca za umor mafijca Strahinje Stojanovića. Umoril naj bi ga M. L., rojen leta 1970, ki se je na kraj zločina pripeljal z električnim kolesom in improvizirano eksplozivno napravo pritrdil pod karoserijo Stojanovićevega avtomobila na voznikovi strani, daljinsko pa ga je aktiviral še isti dan, in sicer okoli 12 ure. Mafijec je zaradi smrtonosnih ran kmalu preminil. V eksploziji je namreč izgubil obe nogi, vendar je po pričevanju očividcev, še nekaj časa ostal priseben in se celo pogovarjal s policijo ter reševalci, na kraju zločina. Umrl je šele v bolnišnici. Policija pa je zoper osumljenega M. L. že podala kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja težjega umora, poroča Jutarnji list.

V sodelovanju z drugimi državnimi organi, nameravajo za njim izdati mednarodno tiralico, saj osumljeni ni samo srbski državljan. Srbski notranji minister Nebojša Stefanović je pohvalil policiste za pojasnjen umor.

Na trgu prepovedanih drog divja prava vojna za nadzor
Že od začetka je obstajal sum, da je razstrelivo pod avtomobil podstavil nek strokovnjak. S pomočjo nadzornih kamer se je zatem poskušalo dognati identiteto njegovih morilcev. Govori se, da je bil Stojanović že dolgo časa trn v peti številnim konkurentom na področju trgovine z drogami, podoben poskus umora pa se je pripetil že pred leti. Krivci za njegov umor so natančno proučevali njegovo gibanje, pri tem pa jim je nevede pomagala tudi njegova partnerka, od katere se ni mogel ločiti zadnjega pol leta – Kolumbijka Sonja Suarez Gomez, sicer stara 45 let. V eksploziji avtomobila je bila njegova lepša polovica lažje poškodovana, nekaj zadnjih tednov pa je na družbenih omrežjih objavljala skupne fotografije skupaj z imeni lokacij, na katerih so bile posnete.

https://www.instagram.com/p/B8WUCSQIPyZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Domen Mezeg