fbpx

Srbski kralj kokaina Šarić naj bi v zakonite posle vložil 22 milijonov evrov kokainskega izvora

Vodja prekupčevalcev s prepovedanimi drogami v Evropi Darko Šarić na posebnem sodiscu v Beogradu. (foto: STA)

Na sojenju balkanskemu kralju kokaina Darku Šariću v Srbiji so tokrat predstavili prisluhe telefonskih razgovorov med Šarićem in njegovim sodelavcem ter odvetnikom Andrijo Krlovićem. Slednji naj bi bil seznanjen tako z izvorom denarja kot tudi z dejstvom, da je delal za Šarića, trdi tožilstvo. 

V nadaljevanju sojenja glavnemu botru balkanske mafijske preprodajalske verige prepovedanih drog Darku Šariću je tožilstvo predstavilo prisluhe pogovorov, iz katerih je bilo razbrati, da njegov sodelavec in odvetnik zanj “pere” denar od preprodaje prepovedanih drog. Iz pogovora je razvidno, da je Šarič nezadovoljen z njegovim delom, zato mu je zabrusil, da bi bilo bolje, če denar pokloni v dobrodelne namene.

Tožilstvo jim očita pranje 22 milijonov evrov
Ne morem razumeti, da iz tega denarja ne morete nič narediti,” mu je zabrusil priprti kralj kokaina, ta pa mu je odgovoril, da si ne želi, da bi z zakonitim denarjem naredili kaj nezakonitega.

Foto: iStock

Tožilstvo Šariću in soobtoženim iz njegove skupine očita, da so denar od prodaje kokaina, kar 22 milijonov evrov, vložili v zakonite denarne tokove in posle v Srbiji. Največ tega denarja se je znašlo v privatizaciji srbskih podjetij ter v podeljevanju posojil in kreditov s sklepanjem navideznih pogodb, piše Blic.

 

C. Š.