fbpx

Srbski Kurir o Čeferinu: “Balkanska mafija! Predsednika UEFE bi prijateljstvo s Kokezom lahko stalo funkcije!”

Foto: Printscreen

Novica o povezavi predsednika UEFE Aleksandra Čeferina in predsednika Srbske nogometne zveze Slaviše Kokeze polni naslovnice srbskih medijev. V Srbiji, kjer ima tamkajšnja policija obilo dela z razkrivanjem mafijskega kriminala in aretacijami, se je namreč pojavila novica z naslovom: “Predsednika UEFE bi lahko prijateljstvo Slavišo Kokezo stalo funkcije”. Srbski portal Kurir, nanašajoč se na nedavno poročanje Nova24TV, navaja, da so na plano prišle šokantne informacije o Kokezi, prijatelju in tesnemu sodelavcu predsednika UEFE. 

“Novice iz Beograda se zdijo kot nova težava za predsedstvo Aleksandra Čeferina,” poroča Kurir in ob tem dodaja, da naj bi novica o tem, da je odvetnik v družbi Čeferin branil zloglasnega narko kralja kazala na to, da je predsednik UEFE tesno povezan z balkanskim mafijskim območjem in to ne s katerimkoli. “O sumljivih poslih Čeferina in Davorja Šukerja, predsednika hrvaške nogometne zveze, smo že pisali, zdaj pa je na vrsti tudi Slaviša Kokez. Vsi trije so vplivni člani UEFE. Balkansko mafijsko podzemlje doseže sam vrh Evropske nogometne zveze, kar je res osupljivo,” navajajo ob sklicevanju na poročanje Nova24TV in dodajajo, da je vse skupaj še hujše glede na “povezave med Kokezo in enim največjih srbskih zločincev Veljkom Belivukom“.

Omenjena novica se je znašla na naslovnici srbskega medija v luči pestrega dogajanja v državi. Spomnimo. V Srbiji je ta hip zelo vroča afera o poglavarju mafijskega kartela znotraj Partizanove navijaške skupine Grobari, Veljka Belivuka, znanega tudi kot Velja Nevolja. S svojimi kriminalnimi pajdaši so v prostorih nogometnega kluba Partizan zverinsko mučili svoje žrtve in rezali njihova trupla. Zadnje informacije iz Srbije pa govorijo o tem, da je bil Kokeza pridržan in zaslišan zaradi domnevnega načrtovanja atentata na srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Ker naj bi zavrnil uporabo detektorja laži, to vzbuja močne sume.

Predsednik srbske nogometne zveze Slaviša Kokeza naj bi načrtoval umor srbskega predsednika Aleksandra Vučića. (Foto: sportklub, epa)

Vučić je povedal, da je zaradi zaslišanja Kokeze, s katerim se prav tako pozna že vrsto let, pretresen. Kot je zatrdil ne razume, zakaj se je Kokeza odločil, da zavrne detektor laži. Vučiću se zdi vse to še toliko bolj pretresljivo, ker je Kokezi zaupal. Obenem pa je Vučić poudaril prepričanje, da nikakor ne more verjeti, da bi Kokeza v resnici sodeloval pri načrtovanju njegovega umora. Predsednik je pristavil, da Kokeze nikdar ni ogrožal in prav tako tudi ne njegovih bližnjih.

Kokeza zavrnil zaslišanje z detektorjem laži
Sodeč po poročanju Dnevnega avaza je Kokeza na vprašanje, čemu ne želi opraviti testiranja z detektorjem laži, dejal, da naj bi mu to svetoval sam predsednik višjega sodišča v Beogradu Aleksandar Stepanović. Tekom zasliševanja, ki naj bi trajalo kar štiri ure, naj bi mu celo ponudili, da naj poda odgovore na vprašanja, na katera je pripravljen odgovarjati. Navkljub temu je za vsako vprašanje zavrnil, da bi bil obenem preizkušen na testiranju z detektorjem laži. Daleč od tega, da je Kokeza edini, ki ne želi opraviti preverjanja z detektorjem laži, zavrnil ga je namreč tudi nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve Dijana Hrkalović, ki je bila poročanju portala Ekspres je bila zaslišana zaradi domnevnih povezav s kriminalcema Darkom Elezom in samim Veljkom Belivukom. Elez je bosanski zločinec, ki je bil v Srbiji že obsojen, sedaj pa čaka na končno odločitev o izročitvi BiH-u. Belivuk pa je bil prijet zaradi suma, da je organiziral hudodelsko združbo, ki se je ukvarjala z najtežjimi oblikami kriminalnih dejanj pod okriljem navijaške skupine. Hrkalovićeva sicer po poročanju Kurirja ni prvič zavrnila zaslišanja z detektorjem laži. To je namreč storila tudi v povezavi z afero o nezakonitem prisluškovanju srbskemu predsedniku Vučiću in njegovi družini ter še nekaterim višjim državnim funkcionarjem.

Vučić napoveduje, da bodo na plano prišle šokantne informacije
Do sedaj je znano, da je policija doslej našla več sledi, ki kažejo na to, da je skupina Nevolje mučila in brutalno ubijala ljudi, s katerimi je bila v sporu. Kot je v zvezi s tem dejal srbski predsednik Vučić, pa namerava čez nekaj dni šokirati ne le Srbijo, ampak ves svet, saj bo javnosti pokazal nekaj zares grozljivega, kar se nanaša na skupino Nevolje.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin (Foto: STA)

Novembra lani je sicer znani srbski novinar Željko Pantič delno razkril omenjeno afero in povedal, “da bo moral balkanski del UEFE propasti ter da je UEFA prepojena s kadrom, ki je prilezel naravnost iz balkanskih mafijskih močvar”. V luči dejstva, da je odvetnik v družbi Čeferin branil zloglasnega narko kralja Dragana Tosića, je vredno spomniti na besede tesnega poslovnega partnerja Tosića, Anastazija Martinčiča, ki je javno povedal, da je šlo v primeru Balkanski bojevnik za 20 milijonov evrov v podkupnine.

Sara Kovač