fbpx

Srbski premier se boji za življenje svojega brata

Pripadniki srbske policije in forenziki v blizini rojstne hise srbskega predsednika vlade Aleksandra Vucica, kjer je bilo najdeno orozje. Foto: STA

V Beogradu so minulo noč v ukradenem avtomobilu našli orožje, strelivo in razstrelivo. Najdbo povezujejo z orožjem, ki so ga našli v bližini družinske hiše srbskega premierja Aleksandra Vučića, so potrdile varnostne oblasti. Po informacijah, posredovanih od notranjega ministra Nebojše Stefanovića, naj bi se Vučić bal za življenje svojega brata.

Srbska policija je v soboto v gozdu v spominskem parku Jajinci v bližini družinske hiše srbskega premierja Aleksandra Vučića našla več zabojev, v katerih so bile med drugim granate na raketni pogon, štiri ročne granate in okoli 100 kosov razstreliva.

Zaboji so bili skriti na območju, kjer se umiri tamkajšnji promet, in so s tem bili okolju nevarni, saj bi v primeru sprožitve streliva prišlo do velikega opustošenja, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug. Vučić je zavrnil kakršne koli očitke o možnosti atentata, mesto najdbe pa označuje za nenavadno.

V torek zvečer pa so v Novem Beogradu našli ukraden avtomobil, v katerem so na odkrili kar 400 gramov eksploziva TNT, zaradi česar so dogodek policisti povezali z najdbo zabojev ob spominskem parku Jajinci.

Kot je poročal srbski časnik Blic, Vučića po odkritju v torek zvečer ni bilo v svoj kabinet in je odpovedal vse sestanke. Vučićeva predstavnica za stike z javnostjo je potrdila, da premierja ni bilo v službi, žal, pa ji ni znan razlog zakaj.

Notranji minister Nebojša Stefanović je podal izjavo, da imajo priprtih 97 osumljenih oseb. Nekateri od njih so že bili osumljeni uboja ljudi v najvišjih državnih institucijah, poroča Tanjug. Do srede je bilo zaslišanih že 37 ljudi. Stefanović je povedal še, da se Vučić boji za življenje svojega brata.

K. Ž., STA