fbpx

Srednješolska navijaška skupina sredi nogometne tekme presenetila s transparentom v podporo Donaldu Trumpu in dobila pogojno kazen!

Donald trump transparent

Navijaška skupina srednje šole v Severni Karolini je med domačo nogometno tekmo razvila transparent z napisom: “Trump 2020: Naj Amerika spet postane velika”. Preden so dobili pogojno kazen – prikazovanje političnih znakov je namreč prepovedano -, so fotografije že obkrožile splet.

Gledalci preizkusnega nastopa navijaške ekipe srednje srednje šole North Stanly v Severni Karolini so med srednješolsko nogometno tekmo lahko videli, kako so navijači razvili transparent v podporo ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. Na transparentu je pisalo: “Trump 2020: Naj Amerika spet postane velika“. Toda vodilnim njihova poteza ni bila všeč, zato so ekipo navijačev kaznovali s pogojno kaznijo, ker imajo bojda vse srednje šole v Severni Karolini pravilo, ki študentom prepoveduje prikazovanje političnih parol. Pri tem pa seveda velikokrat spregledajo, ko gre za levičarska sporočila.

Upajo na najboljše
Fotografija navijaških skupin je zaokrožila po družbenih medijih, še preden se je Atletska zveza Severne Karoline odločila za ukrepanje. Ekipo so obtožili politične agitacije in jo kaznovali s pogojnim suspenzom, kar pomeni, da bodo navijačice lahko še naprej navijale, le da se kaj podobnega ne bo več smelo ponoviti. V atletski zvezi so povedali, da pogojna kazen ni oblika kazni, ampak gre bolj le za opozorilo. Bo pa atletska zveza izdala globe ali suspenze, če bo moštvo še naprej prikazovalo politične transparente. Okrožni nadrejeni Jeff James je dejal, da sama šola in osebje nista načrtovala ali podprla tega dejanja.

Donald Trump transparent

Foto: Twitter

“Poudarek nogometnih iger v petek naj bo na naših študentih – igralcih, navijačih, članih benda -, poudarek ne bi smel biti na politiki,” so povedali. “Zato upamo, da se bodo razmere razrešile in da bodo naši študentski športniki imeli lahko uspešno jesensko sezono,” so še dodali.

Eva Poljanc