STA zavaja o represiji vlade, britanski minister za zdravje pa medtem: “Morda študentje ne bodo smeli domov za božič!”

Slika je simbolična (Foto: EPA)

Medtem ko nas STA še skuša prepričati, da so bili ukrepi naše vlade zlorabljeni z namenom, da bi utišali kritike – pri čemer se sklicuje na nekakšno poročilo dveh razvpitih levičarskih nevladnih organizacij Greenpeacea in Civil Liberties Uniona (ki se seveda ne more sklicevati na nič drugega kot na izjave svojih levičarskih kolegov iz Slovenije, ki so jih k temu poročilu napeljali) – po svetu, na primer v Veliki Britaniji, razmišljajo tudi o tem, da bi v času božiča ljudem prepovedovali obiske svojcev.

Britanski zdravstveni minister Matt Hancock v četrtek, po poročanju Reutersa, še ni izključeval možnosti, da bi morali študentje za božič ostati v svojih kampusih in se ne bi smeli vrniti k svojim družinam, če bi v kampusu prišlo do večje širitve virusa.

Do te točke še nismo prišli … Ničesar ne izključujem,” je na vprašanje o možnostih za tako rigorozne ukrepe za BBC povedal Hancock. “Ničesar ne izključujemo. To ni nekaj, kar bi rad počel, toda najpomembneje je, da ljudi obvarujemo in obdržimo širjenje virusa pod nadzorom,” je zaključil.

Matt Hancock (Foto: EPA)

STA, slovenska tiskovna agencija, pa pod krinko objektivnega novinarstva pomaga širiti levičarsko propagando o represivni slovenski vladi. Še več, pomagajo širiti zgodbo, da je ta pod slogani nujnosti ukrepov skušala utišati kritike ukrepov.

Aleš Ernecl