fbpx

Starejši Dunajčan hospitaliziran, ker je ženo in hčer zaščitil pred migrantsko tolpo

Foto: epa

Avstrijci se bojijo, da na Dunaju nastajajo nevarna območja, v katera nepovabljeni Dunajčani ne bodo več imeli vstopa. Po mestu naj bi namreč vse pogosteje postopale skupine mlajših moških, ki od prebivalcev, zaenkrat sicer pretežno emigrantskih družin, zahtevajo, da se oblačijo bolj skromno in zakrito.

Žrtev ene izmed teh milic je bil starejši moški, čečenskega porekla. Tolpa je začela nadlegovati njegovo hčer in ženo, ker naj bi bili neprimerno oblečeni. Ko je posredoval, so ga napadli. V napadu je utrpel tako hude poškodbe, da so ga morali odpeljati v bolnišnico.

i

“Mnogi, ki živijo tukaj, so resnično zaskrbljeni. Tudi sama sem zaskrbljena, če moram iti sama ven,” je dejala Renate Hofsttater, ki je videla enega izmed napadov v Dunaju. Avstrijski policisti sklepajo, da mladi emigranti iz Čečenije, mnogi povezani z različnimi klubi borilnih veščin, želijo osnovati območja, ki so pod njihovim nadzorom, je dejal policisti v lokalnem časopisu Kurier.

Spopadli so se s kiji, železnimi palicami in noži
Do incidenta je prišlo po tem, ko sta se v središču mesta spopadli tolpi afganistanskih in čečenskih emigrantov. Tolpi sta se spopadli z z lesenimi kiji, železnimi palicami in noži. Dva, ki sta bila v spopadu poškodovana, sta še vedno v kritičnem stanju, poroča Dailymail. Podobni spopadi so se zgodili tudi v Linzu, Sankt Poltenu in Salzburgu. Prebivalci so upravičeno zaskrbljeni. “Normalno je, da se mladi velikokrat sporečejo, vendar nekaj takega pa ni normalno,” sta spopad komentirala Thomas in Manuela Sonntagfruh.

Avstrijski policisti so morali povečati svojo prisotnost tudi v Gradcu, saj so se v okolici železniške postaje začeli zbirati zavrnjeni migranti, ki so se vrnili iz Nemčije.

Ž. K.