Starši nekdanjega italijanskega premierja Renzija v hišnem priporu!

Matteo Renzi (foto: epa)

Po preiskavi zaradi obtožb o gospodarskem kriminalu sta se v hišnem priporu znašla starša nekdanjega italijanskega premierja Renzija. Ta zdaj trdi, da sta starša podvržena pritiskom zaradi njegovih političnih aktivnosti!

Nekdanji firenški župan in nekdanji italijanski predsednik vlade iz vrst socialistične Demokratske stranke Matteo Renzi, ki se je Italijanom najbolj vtisnil v spomin po nesposobnosti obvladovanja migrantske krize, je sporočil, da sta se zaradi preiskave, ki je sledila obtožbam o gospodarskem kriminalu, v hišnem priporu znašla njegova starša Tiziano Renzi in Laura Bovoli. Za dogodek pa je obtožil kar svoje politične nasprotnike, ki naj bi se mu želeli maščevati zaradi njegovih političnih aktivnosti, poroča Reuters. Prek Facebooka je namreč sporočil še: “Ljudje, ki so prebrali dokumentacijo preiskave, so mi zagotovili, da niso še nikoli videli tako absurdnih in nesorazmernih ukrepov. Če ne bi vstopil v politiko, moja družina ne bi bila zakopana pod vsem tem blatom.” Renzi trenutno opravlja funkcijo senatorja.

Starša naj bi izčrpavala dve podjetji pred stečajem z izdajanjem lažnih računov
Viri iz sodstva naj bi sicer povedali, da sta bila Renzijeva starša, ki sta oba v svojih 70-ih letih, preiskovana zaradi domnevno goljufivega stečaja dveh manjših podjetij ter izdajanja lažnih računov v imenu tretjega podjetja. To se je dogajalo lansko leto, torej več kot leto po tem, ko je Renzi zapustil premierski stolček, z računi pa naj bi starša izčrpavala propadli podjetji. Priljubljeni italijanski notranji minister, podpredsednik vlade in vodja stranke Liga Matteo Salvini pa je ob tem zapisal: “Renzijeva starša sta bila aretirana? Ni razloga za praznovanje.” Zapisal je še, da preiskave ne bo komentiral.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1098113555562459136

J. Ž.