Starši otrok ogorčeni: Disneyjev program bo začel predvajati prvo otroško homoseksualno serijo

Disneyjev program bo začel predvajati drugo sezono serije s homoseksualno vsebino – zgodbo mladega najstniškega dekleta Andi Mack, ki ga v šolskem razredu privlači ena izmed sošolk. Številni so ogorčeni, ker je povprečna starost gledalcev Disneyjevega programa 10 let.

Homoseksualna serija Andi Mack je premiero doživela na začetku letošnjega leta, v petek pa se bo na Disneyjevem programu začela druga sezona. Najstniška mešanica komedije in drame se odvija okoli življenja 13-letnega dekleta in njenega bizarnega družinskega življenja. Povprečna starost gledalcev Disneyjevega programa je 10 let, zato številni niso navdušeni nad prihajajočo serijo.

V znani otroški produkciji zabavnih risank in mladinskih TV serij so se  za ta korak odločili zaradi povečanja strpnosti do različnosti med otroki. Za ta korak so se odločili tudi po nasvetu nevladne organizacije GLAAD, ki se zavzema za večjo vlogo LGBT-skupnosti v medijih.

Disneyjev program je do zdaj predvajal več zgodb s homoseksualno vsebino, vendar je ta prva usmerjena na občinstvo, ki je v povprečju staro deset let ali celo manj, po svetu pa ga gleda na milijone otrok. Lani so celo objavili dramo s homoseksualno vsebino, ki je v resnici predelava zgodbe Lepotica in zver, poroča Breitbart.

C. Š.