fbpx

Ste ga videli? Išče se moški, ki je v Umagu poskušal posiliti 26-letno turistko

Foto: PU Istarska

Še preden se je začela poletna turistična sezona moramo poročati o poskusu posilstva 26-letne ruske turistke v Umagu. Na srečo je napadena zbrala dovolj moči, da je kričala, kolikor je bilo mogoče, in s tem napadalca odvrnila od tega, da bi uresničil svojo grozljivo namero. Napadalec je po navedbah policije še vedno na begu. 

Turistka iz Rusije se je 4. junija po pešpoti vračala s plaže proti hotelu, na področju Bašanije v Umagu. Na poti je nič hudega sluteč snemala selfije in nato zaznala, da ji nekdo sledi. Sprva je pomislila, da gre za osebo, ki je v naglici, zato se je umaknila s poti, po kateri je počasi hodila.

Fotografija je simbolična. Foto: iStock

Ženska si zagotovo ni mislila, da jo bo moški, ki se je znašel za njenim hrbtom, zrušil na tla in jo poskusil posiliti. Na srečo je dovolj glasno kričala, da je napadalca prestrašila, zaradi česar je ta ušel. Kljub temu pa je bila turistka med prerivanjem lažje poškodovana.

Med snemanjem selfijev je napadalca ujela v objektiv
Po napadu se je izkazalo, da je napadena ženska med snemanjem selfijev v objektiv ujela tudi strahopetnega napadalca, kar bo vsekakor olajšalo delo policiji pri izsleditvi osumljenca. Po navedbah 24 sata naj bi bil osumljenec star od 25 do 30 let, visok okrog 180 centimetrov in običajne postave. Policija še vedno skuša izslediti moškega, zato poziva vse, ki bi ga kjerkoli opazili, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na številko 192.

N. Ž.