fbpx

Ste mislili, da Hrvatje ne marajo Slovencev? Preberite, kaj delajo Rusom.

Foto: STA

Rusi so od Hrvatov dobili hladen tuš. Čeprav je Hrvaška pri Rusih vedno bolj priljubljena destinacija, bo njihovo število, kot kaže, omejeno. Razlog pa je – da so turistične zmogljivosti že zasedli gostje iz Nemčije in Avstrije.

Hrvaški minister za turizem Antun Kliman je danes sprejel ruskega veleposlanika na Hrvaškem Anvarja Azimova, s katerim sta se pogovarjala o možnostih za krepitev sodelovanja na področju turizma. Azimov je izrazil pričakovanje, da se bo število ruskih turistov na Hrvaškem v petih ali šestih letih povečalo na pol milijona letno, je poročala STA.

Azimov je obvestil hrvaške turistične delavce, da lahko letos pričakujejo 300 tisoč ruskih turistov. A je dobil sila čuden odgovor, in sicer da lahko na Hrvaškem sprejmejo največ 100 tisoč ruskih turistov, ker so turistične zmogljivosti že zasedli gostje iz Nemčije in Avstrije.

Ministrstvo pohitelo odpraviti napako
Kmalu za tem je v javnost nemudoma prišlo sporočilo hrvaškega ministrstva za turizem – minister Kliman je poudaril, da so vsi ruski turisti, ki nameravajo letos obiskati Hrvaško, dobrodošli, ter da sta ravno dobrodošlica in varnost dve izmed prednosti hrvaške ponudbe v primerjavi s konkurenčnimi državami v Sredozemlju.

Hrvaško je lani obiskalo 113.000 ruskih turistov, kar je približno četrtina oz. 35.000 manj kot v letu 2014, kažejo podatki hrvaškega ministrstva za turizem. Rusi so bili lani med turisti iz drugih držav na Hrvaškem na 16. mestu. Število ruskih turistov se je po vstopu Hrvaške v Evropsko unijo 1. julija 2013 sicer zmanjšalo, ker je morala Hrvaška po tem za ruske državljane uvesti vizume.

B. O.