fbpx

Številni lastniki podjetij, ki so se prijavili na razpis za gradnjo zidu na ameriško-mehiški meji, postali tarče groženj s smrtjo

Foto: iStock

Vrsta lastnikov gradbenih podjetij v latinskoameriški lasti, ki se je prijavila na razpis za gradnjo zidu na ameriško-mehiški meji, je prejela grožnje s smrtjo. 

Washington Post poroča, da so številni lastniki konstrukcijskih podjetjih v zahodnih zveznih državah ZDA, kot sta Kalifornija in Arizona, poročali o nadlegovanju, ki so ga deležni, odkar so se njihova imena pojavila v zvezni bazi podatkov. Zaradi prijave na razpis se soočajo s pritožbami po telefonu in elektronski pošti, grožnjami s smrtjo, razbitjem oken, eno podjetje pa je celo ostalo brez službenega traktorja.

Lastnike označujejo kot izdajalce
Pregled zveznih razpisov je po poročanju Breitbarta razkril, da se je le 32 podjetij v latinskoameriški lasti prijavilo na razpis, ki ga je sklicala zvezna vlada v primeru gradnje zidu. Michael Evangelista-Ysasaga, lastnik gradbenega podjetja v Arizoni, je povedal, da ga ostali Latinoameričani označujejo z izdajalcem, ker je podjetje prijavil na razpis, in poudaril, da nekateri Latinoameričani verjamejo, da je rasistično, če želijo ZDA zavarovati svojo mejo.

Foto: iStock

Evangelista-Ysasaga je med drugim povedal, da ga številni kličejo v pisarno in kričijo nanj preko telefona. Priznal je, da je bil samo v tem tednu deležen petih groženj in dodal, da je kljub temu skupaj s svojimi sodelavci pripravljen na to, da postane del rešitve pri varovanju meje. Eden izmed ustrahovanih podjetnikov je tudi Mario Burgos iz zvezne države Nova Mehika, ki je izpostavil, da so bili njegovi zaposleni zelo veseli zaradi razpisa. “Zaposleni so veseli, da obstaja možnost za zaposlitev ne glede na to, ali so belci ali Latinoameričani.”

N. Ž.